Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi (DİTAL) öğrencileri, toplu yemek yenilen yerlerdeki klasik tabldot usulü yerine, 5 yıldızlı otellerdeki konfora benzer ortamda, porselen tabaklarda, dört çeşit yemek yeme imkanına kavuştu
Okul Müdürü Mehmet Karakaş, çağımızın en önemli sorunlarından biri olan ''obezite'' ile mücadele amacıyla, öğrencilere dengeli beslenmelerini sağlayacak, zararlı hazır yiyeceklerden uzak öğle yemeği sunmayı hedeflediklerini bildirdi. Sene başında anlaştıkları yemek firmasının tüm uyarılara rağmen, istenilen kalite ve ortamda yemek sunamaması nedeniyle öğrencilerin, yemekhane yerine, kantinde karınlarını doyurma yoluna gittiklerini farkettiklerini anlatan Mehmet Karakaş, şunları söyledi: ''Yaptığımız araştırmalar sonucu Zeytin Toplu Yemek Şirketi ile anlaştık. Şirket yetkililerine, öğrencilerimize sağlıklı yemek sunma konusundaki kararlılığımızı anlatarak, istediğimiz standartları bildirdik. Şirket, 4 çeşit yemeği öğrencilerimize, 4,75 liradan sunma taahhüdü verdi. Çorba ve ana yemeğin yanı sıra, pilav veya makarna, meyve veya salata bardan öğrencilerimiz yararlanmaya başladı.''
Okul Müdürü Mehmet Karakaş, çağımızın en önemli sorunlarından biri olan ''obezite'' ile mücadele amacıyla, öğrencilere dengeli beslenmelerini sağlayacak, zararlı hazır yiyeceklerden uzak öğle yemeği sunmayı hedeflediklerini bildirdi. Sene başında anlaştıkları yemek firmasının tüm uyarılara rağmen, istenilen kalite ve ortamda yemek sunamaması nedeniyle öğrencilerin, yemekhane yerine, kantinde karınlarını doyurma yoluna gittiklerini farkettiklerini anlatan Mehmet Karakaş, şunları söyledi: ''Yaptığımız araştırmalar sonucu Zeytin Toplu Yemek Şirketi ile anlaştık. Şirket yetkililerine, öğrencilerimize sağlıklı yemek sunma konusundaki kararlılığımızı anlatarak, istediğimiz standartları bildirdik. Şirket, 4 çeşit yemeği öğrencilerimize, 4,75 liradan sunma taahhüdü verdi. Çorba ve ana yemeğin yanı sıra, pilav veya makarna, meyve veya salata bardan öğrencilerimiz yararlanmaya başladı.''