banner192
banner203

Anneler ile Geleceğe

Canbebe ‘Anneler ile Geleceğe’ isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında, bebek gelişimi konusundaki ekibi ile Kepez Belediyesi Özgürlük Nasreddin Hoca Gündüz Bakım Evi’nde anne ve adaylarıyla seminerde buluştu. Moderatörlüğünü tiyatro sanatçısı Seren Fosforoğlu’nun üstlendiği seminere Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erdal Çelik, Çocuk Gelişim Uzmanı Özge Selçuk Bozkurt, Bebek Hemşiresi Esra Ertuğrul ve Beslenme Uzmanı Yeşim Özden Gün, anneler anne adayları ve çok sayıda davetli katıldı. Projenin uzman ekibi Antalyalı anne adayları ve annelerle bir araya geldi. Seminerde, bebeğin fizyolojik ve pedagojik gelişimiyle ilgili bilgiler dinleyicilere aktarıldı. Ve seminer sonunda sürpriz armağanlar dağıtıldı. Annelerin ve anne adaylarının ayağına götürülen projede, 2017 sonuna kadar 9 ilde, 14 farklı lokasyonda 14 bin anne ve anne adayı ile buluşma hedefleniyor.

Beslenme önerileri


Seminerde anne sütünün önemi, ek gıdaya geçen bebeğin beslenmesinin yanı sıra anne adayları için kış aylarına yönelik beslenme önerileri de paylaşıldı. Beslenme Uzmanı Yeşim Özden Gün, hamilelik döneminde kış hastalıklarına yakalanmamak için bol su içmeye ve düzenli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini aktararak, “Kışın havaların soğumasıyla su içme isteğinde azalma olsa bile biraz zorlayarak en az 2 litre su içilmeli. Hamilelikte vücudun artan su ihtiyacını karşılamak bebek için önemli olduğu kadar annenin hamilelik sürecinde idrar yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskini de azaltır” dedi.

Kış sebzeleri sağlık deposu


Kış meyve ve sebzelerinin sağlık deposu olduğunu vurgulayan Gün, “Nardaki C vitamini özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini destekler. Ayrıca kan sulandırıcı etkisi ile dolaşımı düzenler ve damar yapısını güçlendirerek tansiyonu da dengeler. Mandalina, portakal gibi turunçgiller, içeriğindeki C vitamini sayesinde hastalıkların oluşmasının önüne geçer. Brokoli, lahana ve pırasa bağışıklık sistemini güçlendirir. Ancak hamilelikte bağırsak hareketlerinin yavaşlaması göz ardı edilmemeli. Bu besinlerin gaz oluşturmaması için hazırlarken haşlayıp suyunu süzerek tekrar pişirmek doğru yöntem olur. Omega 3 deposu balığı ise haftada 2 gün ızgarada ya da fırında pişirerek tüketmelerini tavsiye ediyorum“ dedi. Bağırsak florasını düzenleyen kefiri her mevsim öneren Gün, elma, ayva, kuşburnu gibi meyveleri karanfil ile demleyerek kışın sıklıkla içmelerinin anne adaylarını hastalıklardan koruyabileceğini aktardı.  

Esra ALTUNKES


 

 

 

Anahtar Kelimeler:

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Yap Yeni Üyelik

banner20