Tescil ettirildi
Antalya-Kumluca'da faaliyet gösteren E-Z Tohumculuk Firması, ıslah ettiği hibrit tohum sayesinde çekirdeksiz patlıcan üretimini gerçekleştirdi. Firma, Türkiye'de ve dünyada bir ilk olduğunu belirttiği çekirdeksiz patlıcanı, ''tatlıcan'' olarak tescil ettirdi. Kendi kendine dönlenen (parthenocarp) patlıcan çeşitleri kullanılarak geliştirilen hibrit tohum sayesinde, kış aylarında, çiftçiler hormon ya da arı kullanmadan çekirdeksiz patlıcan üretebilecek.
E-Z Tohumculuk'un sahibi Zekai İlter, diğer patlıcanlara göre daha tatlı olan tatlıcanı, özellikle mangal ve kebapçıların tercih ettiğini söyledi. Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliğinin (TSÜAB), tohum sektöründeki gelişmeleri göstermek amacıyla organize ettiği gezi kapsamında basın mensuplarına Kumlucu'daki üretim ve araştırma seralarını gezdiren E-Z Tohumculuk'un sahiplerinden Zekai İlter, şimdiye kadar yürüttükleri araştırma çalışmaları sonucunda, 2 salatalık ve 4 domates tohumu tescil ettirdiklerini söyledi.
Antalya-Kumluca'da faaliyet gösteren E-Z Tohumculuk Firması, ıslah ettiği hibrit tohum sayesinde çekirdeksiz patlıcan üretimini gerçekleştirdi. Firma, Türkiye'de ve dünyada bir ilk olduğunu belirttiği çekirdeksiz patlıcanı, ''tatlıcan'' olarak tescil ettirdi. Kendi kendine dönlenen (parthenocarp) patlıcan çeşitleri kullanılarak geliştirilen hibrit tohum sayesinde, kış aylarında, çiftçiler hormon ya da arı kullanmadan çekirdeksiz patlıcan üretebilecek.
E-Z Tohumculuk'un sahibi Zekai İlter, diğer patlıcanlara göre daha tatlı olan tatlıcanı, özellikle mangal ve kebapçıların tercih ettiğini söyledi. Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliğinin (TSÜAB), tohum sektöründeki gelişmeleri göstermek amacıyla organize ettiği gezi kapsamında basın mensuplarına Kumlucu'daki üretim ve araştırma seralarını gezdiren E-Z Tohumculuk'un sahiplerinden Zekai İlter, şimdiye kadar yürüttükleri araştırma çalışmaları sonucunda, 2 salatalık ve 4 domates tohumu tescil ettirdiklerini söyledi.