Akra Otel festival süresince yerli ve yabancı lezzet müdavimlerini sınırsız yerli içecek ikramları ve 30’u aşkın meze çeşidi ile ağırlamaya hazırlanıyor. Gastronomide önemli bir yeri olan meze kültürü,13 Ekim’de lezzetli mezeler ile Akra Otel’de görkemli bir festivalle tanıtılacak. Türkiye’den ve yurtdışından yoğun katılımın gerçekleşeceği festival Ortadoğu, Asya, Avrupa ve Türkiye’den en iyi 18 şefi bir araya getirerek dünyaca ünlü mezeleri, uzman şeflerin eşsiz sunumlarıyla gastronomi meraklılarıyla buluşturacak. Festival kapsamında dünyaca ünlü şefler de Antalya’da olacak. ÜNLÜ ŞEFLER GELİYOR
Rubén Arnanz (İspanya):Mutfak sanatları üzerine eğitimini tamamladıktan sonra Michelin yıldızlı Ritz-Carlton Madrid ve Ritz-Carlton Londra’da çalıştı. Fransa’daki ChâteauLes Crayeres ve İsviçre’de bulunan Hotel de Ville’de çalıştıktan sonra memleketi Segovia’ya döndü ve Villena Restaurant’ta çalışmaya başladı. Şef Ruben kısa süre içinde Villena Restaurant’ta ilk Michelin yıldızını kazandı. Pere Planaguma (İspanya): 2 Michelin Yıldızı sahibi Şef, Fundació Universitat Oberta de Girona'dan sommelier sertifikasına sahip.Paris'teki La Tourd'Argent sonrasında Barcelona'da bulunan 3 Michelin Yıldızlı ElBulli'de çalıştıktan sonra, World's 50 Best Listesinde 2.'lik ve 1.'lik kazanmış Celler de Can Roca'daHeadChef olarak çalışmaya başladı. Girona'ya dönüp kendi restoranını (ROM), açtıktan sonra ayrıca Gastrocultura Mediterrânea Akademisi'ne bağlı olarak dünyanın çeşitli lokasyonlarında gastronomi etkinliklerine akademisyen ve gastronomik danışman olarak katılıyor. Joe Barza (Lübnan): Fransa Mutfak Akademisi üyesi ve Lübnan'lı Şefler Birliği Başkanı.30'a yakın yıllık tecrübe ve emeği sayesinde Orta Doğu Mutfağı'nın yüksek bir profil kazanmasında büyük pay sahibi.1995 - 2000 arası, Salon Culinaire'de, deniz ürünleri, Lübnan mutfağı ve meze dallarında gümüş ve altın madalyalar. 2003'te Avrupa Sandviç Mücadelesi Jüri Onur Ödülü Lyon'da düzenlenen Pastry World Cup'ta 2003'te 9.'luk, 2005'te ise 5.'lik ödülü. 2006'da Sardinia'da düzenlenen World Championship of Tuna yarışmasında 1’incilik ödülü. Polsuk (Tayland): Taylandlı şef yıllarca Londra'daki ödüllü restoran Nahm'da çalıştıktan sonra yıllar sonra aynı restoranın Bangkok'taki şubesinde baş şef olarak çalışmaya başladı.Kendisinin çalıştığı sürede Nahm, 50 Best listesine girdi ve ilk Michelin Yıldızı'nı kazandı. Yıllarca Thai kültürüne ait eski tarifler üzerine çalıştı.Kurucu ortağı olduğu 'SamrubforThai' platformu ile Thai mutfağını dünyaya tanıttı. Mohammad Orfalı (Suriye): Suriyeli şef, Discovery'nin yayın kuruluşlarından Fatafeat TV'nin şefi ve Mutfak Başkanı. 1997 yılında InstituteHotelier of Aleppo'da eğitimine başladı.Halep mutfağı üzerine uzmanlaşan şef, Arap Mutfağı’nda moleküler gastronomiyi etkin bir şekilde kullanan ilk şeflerden birisi. 2009 yılında Paris'te, Le Nôtre Mutfak Akademisi'nde eğitimine devam etti.Matbakhna Al Arabi, Arabic Modern Cuisine, Hakawi, Fatafeat ICCA Academy gibi TV programlarında sunuculuk ve jürilik yaptı. Mostafa Seıf (Mısır): Mısırlı ünlü şef, mutfak tutkusunu 20 yaşında, askerlik görevi sırasında keşfetti. Amcasının çağrısı ile onun Fransa'daki restoranına gitti ve burada profesyonel anlamda şeflik yapmaya başladı. Mısırlı Şefler Organizasyonu tarafından düzenlenen HACE ve Amerikan Bravo TV'deki Top Chef müsabakalarında birincilikler kazandı. Marouane Bouhmıdı (Fas): Genç yaşta yemek yapma konusunda başarılı olduğunu fark eden şef, Mohammedia Morocco'da eğitimine başladı. Arab World Top Chef TV programında binlerce şef arasından ülkesini temsil etmek için seçildi ve seriyi 4. olarak bitirdi. Ayrıca Bocused'Or müsabakasında Fas'ı temsil eden tek şef oldu.Fas'taki pek çok önemli Michelin Yıldızlı şefler eşliğinde otel ve restoranda çalıştıktan sonra şu an hala RoyalTulip City Center Tanger'ın şefliğini yürütüyor.
Umut ÖZEN
Rubén Arnanz (İspanya):Mutfak sanatları üzerine eğitimini tamamladıktan sonra Michelin yıldızlı Ritz-Carlton Madrid ve Ritz-Carlton Londra’da çalıştı. Fransa’daki ChâteauLes Crayeres ve İsviçre’de bulunan Hotel de Ville’de çalıştıktan sonra memleketi Segovia’ya döndü ve Villena Restaurant’ta çalışmaya başladı. Şef Ruben kısa süre içinde Villena Restaurant’ta ilk Michelin yıldızını kazandı.
Umut ÖZEN