Hindistan cevizi bitkisinden elde edilen Hindistan cevizi şekeri, bitkinin şekerli olan özsuyundan doğal olarak üretilen bir şekerdir. Hindistan cevizi şekeri son dönemlerde tatlandırıcı ve doğal şeker seçeneği olarak popüler olmuştur. Glisemik indeksi düşük olduğu için daha sağlıklıdır. Düzenli bir şekilde tüketilen toz şeker ve yüksek fruktoz bulunduran mısır şurubu hiçbir şekilde yaşamsal besin içermeyip boş kalori sağlar. Ancak Hindistan cevizi şekeri az bile olsa besin maddesi içerir. Bu besinlerden en önemlileri ise demir, kalsiyum, çinko, potasyum gibi minerallerin yanında sağlık yararları olan kısa zincirli yağ asitleri, antioksidan ve polifenoller içermektedir. Glikoz emilimi sağlayan Hindistan cevizi şekeri içinde insülin adlı lif bulunur.
Hindistan Cevizi Şekerinin Sağlığa Faydaları
Kalp, kas, sinir ve vücuttaki su içeriğinin dengelenmesini sağlayan Hindistan cevizi şekeri magnezyum, potasyum ve sodyum minerallerini barındırır. Ayrıca C vitamini kaynağı olan Hindistan cevizi şekeri, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak birçok hastalıktan korunmaya yardımcı olur. En önemli faydası ise cilt sağlığı üzerinedir. Hindistan cevizi şekerinden yararlanmak isterseniz httpss://www.thelifecoshop.com/organik-hindistan-cevizi-sekeri-350-gr-224 web sitesinden satın alabilirsiniz.