Sonbahar mevsiminde bile Antalya’da şu anda havaların sıcak olduğunu hatırlatan Otçu Bitki Baharat İşletme Sahibi Can Duman, ”Bu mevsimde özellikle daha çok zencefil, ıhlamur, havlucan, taran, papatya, ada çayı, nane, çörekotu ve keten tohumu tüketilebilir. Tam karşılığı bitki özü olan ürünler tüketilmesi, vücuttaki direnci artırır. Son günlerde buna olan ilginin artması da bu duruma kanıt olarak gösterilebilir. Eskiden ninelerimizin yaptığı bu çayı şimdi biz yapıp, hamilesinden yaşlısına, çocuğundan gencine herkesin soğuğa karşı direncini artırmaya çalışıyoruz. 41 baharat çeşidinin karışımı ile elde edilen kış çayı, nefes açıyor, boğaz yollarını rahatlatıyor, tıkanıklıkları gideriyor. Özellikle bilinçli insanlar artık hastalanmadan önce önlem olarak kış çaylarına yöneliyor. Kış çayları koruyucu olarak kullanılıyor. Bu bahsettiğim karışımlar yaz ve kış kullanılabilir. Vatandaş kışın bu karışımı kaynatarak içmeye devam edebilir. Bu karışımın düzenli tüketilmesi halinde kışın vücudun direnci artıyor” önerilerinde bulundu.Süheyla GÜRÜN
Güncel
07 Kasım 2018 - 15:52
Güncelleme: 07 Kasım 2018 - 15:53
Kış çaylarına ilgi arttı
Otçu Bitki Baharat İşletme Sahibi Can Duman, sonbaharın şu günlerinde grip, nezle ve bronşit gibi hastalıklara yakalanmak istemeyenlerin, vücut direncini bazı takviyeler ile artırabileceğini kaydetti. Duman, kış çaylarına ilginin arttığını anlattı
Güncel
07 Kasım 2018 - 15:52
Güncelleme: 07 Kasım 2018 - 15:53