Hücrelerin yaşamsal faaliyetlerini yerine getirmesi ve bu sayede vücudun fonksiyonlarını tamamlayabilmesi için vücudun SU dengesini koruması gerektiğini bildiren Ertuğ, bunun için; tüketilen suyun yanında, içecek ve yiyeceklerden alınan suyun da önemi büyüktür. Bu miktarın; solunum, idrar, ter ve dışkıyla kaybedilen su miktarını karşılanması gerektiğini vurguladı. Ertuğ, “Ayrıca vücut ısısını artıran ateşli hastalıklarda solunum yolu, ishalde ise bağırsak yoluyla su kaybedilir. Gün boyunca kaybedilen toplam su miktarı 2,5 litreye ulaşırken, pek çok kişi bunun bilincinde ve farkında olmadan vücudunu susuz bırakmaktadır” dedi. Haber Merkezi
Güncel
18 Ağustos 2014 - 16:11
Güncelleme: 18 Ağustos 2014 - 16:12
Meşrubat yerine su
Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Berna Ertuğ, insan bedeninin kemik, deri, bağ dokusu ve yağ dışındaki tüm öğelerinin, vücut suyu içinde çözelti halinde olduğunu belirterek, vücudun yaşamsal en küçük birimi olan hücrelerdeki yaşam için gerekli olan bütün biyokimyasal tepkimelerin bu çözelti içinde oluştuğunu belirtti.
Güncel
18 Ağustos 2014 - 16:11
Güncelleme: 18 Ağustos 2014 - 16:12