Antalya Ticaret Borsası (ATB) Eylül ayı meclis toplantısı yönetim Kurulu Başkan Vekil Halil Bülbül başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında et sektörü ile ilgili konuşan meclis üyelerinden Ata Sönmez ve Süleyman Kaçaroğlu şarbon haberlerinin et sektörünü dibe vurdurduğunu ifade etti. ATB Meclis Üyesi Süleyman Kaçaroğlu, şarbon haberleriyle et sektörünün dibe vurduğunu vurgulayarak, insanların psikolojik olarak etkisinde kaldığını anlattı. Kaçaroğlu, “Belki yemek istiyorlar, ama şarbon akıllarına gelince vazgeçiyorlar. İnsanlar telefon açıyorlar. Etler nerden geliyor, nasıl alıyorsunuz, nasıl kesiyorsunuz vs. diye tabi açıklama yapmak da zorundasın. Restoranlarda kuzusunu yiyor, ama kasaba gelince et almıyorlar. ANET gibi mezbahalar da kesim yapan esnafların böyle bir tehlikeyle karşı karşıya kalması mümkün değil. Veterinerler tarafından her türlü denetim yapılıyor. Tüm Türkiye'de her şey yükselirken et piyasası yerinde sayıyor gibi duruyor. Önümüz karanlık” dedi. Meclis üyelerinden Ata Sönmez ise, kaçak kesim yapılan yerlerden ürün alınmaması gerektiğini ifade ederek, “Şarbon hastalığına bulaşan hayvanlar 3-4 gün içinde telef olur. Şarbon, marbon hikaye. Şarbondan kim ölmüş? Kaçak yerlerden mal almayın. Bunu sürekli söylüyorum. Açık yaranız varsa ve kana geçerse işte o zaman farklıdır. Kaçak yerden alırsanız şarbon riski olabilir. Burada bir sıkıntı yok. Öyle bir anlatılıyor ki sanki herkes şarbondan hastanede yatıyor” diye konuştu.
Güncel
26 Eylül 2018 - 14:00
Güncelleme: 26 Eylül 2018 - 14:02
'Şarbon haberleri eti dibe vurdurdu'
ATB Eylül ayı meclis toplantısında et sektörü ile ilgili konuşan meclis üyeleri Ata Sönmez ve Süleyman Kaçaroğlu, şarbon haberlerinin et sektörünü dibe vurdurduğunu ifade etti
Güncel
26 Eylül 2018 - 14:00
Güncelleme: 26 Eylül 2018 - 14:02
İlginizi Çekebilir