Yoğun ilgi
Turizm kenti Antalya'da 15 Nisan Turizm Haftasının açılış gününde açılan Turizm Danışma Ofisi, iyi derecede 2 yabancı dil bilen iki personeli ile hizmet vermeye devam ediyor. Açıldığı günden beri turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan merkezde görev yapan 14 yıllık turizm danışmanı Semra Öztürk ofisin Antalya için önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Günlük ortalama 350-400 turiste danışmanlık yaptığını söyleyen Öztürk, 'Turistler genelde buraya sorunları için gelmiyorlar. Antalya'da ve çevresinde yapılacak her türlü kültürel ve turistik etkinlik hakkında bilgi alıyorlar. Türkiye'ye özgü el sanatları, ev yemekleri, mutfak kültürü ile özellikle baklavayı nerde yemeleri gerektiğini soruyorlar' dedi.
Türk hamamı nerede
Öztürk gelen turistin yüzde 70'inin antik yerlere önem verdiğini ifade ederek, 'Geçtiğimiz günlerde özellikle İranlı turistler ağırlıktayken bugünlerde Fransız turistler şehrimizi geziyor. Hafta sonu dahil her gün ofiste turistin her merak ettiğine cevap vermek durumunda kalıyoruz. Buradaki yoğunluktan dolayı zaman zaman öğle yemeği dahi yemeye fırsatımız olmuyor. Turistler kimi zaman Türk hamamı hakkında bilgi alıyor' dedi. Turizm Danışma Ofisi'nden sorumlu Şube Müdürü Kemal Aköz ise turistin merkeze iki amaçla geldiğini söyleyerek 'kimi turist broşür almak için geliyor. Kimisi ise Antalya'nın gezilecek görülecek yerleri hakkında bilgi alıyor. Antalya ve çevresindeki ören yerleri, extrem turizm merkezleri, tabii güzellik noktaları turistin ilgi alanına giriyor. Türk yemekleri ve el baklavası da özel ilgi alanları' diye konuştu
Turizm kenti Antalya'da 15 Nisan Turizm Haftasının açılış gününde açılan Turizm Danışma Ofisi, iyi derecede 2 yabancı dil bilen iki personeli ile hizmet vermeye devam ediyor. Açıldığı günden beri turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan merkezde görev yapan 14 yıllık turizm danışmanı Semra Öztürk ofisin Antalya için önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Günlük ortalama 350-400 turiste danışmanlık yaptığını söyleyen Öztürk, 'Turistler genelde buraya sorunları için gelmiyorlar. Antalya'da ve çevresinde yapılacak her türlü kültürel ve turistik etkinlik hakkında bilgi alıyorlar. Türkiye'ye özgü el sanatları, ev yemekleri, mutfak kültürü ile özellikle baklavayı nerde yemeleri gerektiğini soruyorlar' dedi.
Türk hamamı nerede
Öztürk gelen turistin yüzde 70'inin antik yerlere önem verdiğini ifade ederek, 'Geçtiğimiz günlerde özellikle İranlı turistler ağırlıktayken bugünlerde Fransız turistler şehrimizi geziyor. Hafta sonu dahil her gün ofiste turistin her merak ettiğine cevap vermek durumunda kalıyoruz. Buradaki yoğunluktan dolayı zaman zaman öğle yemeği dahi yemeye fırsatımız olmuyor. Turistler kimi zaman Türk hamamı hakkında bilgi alıyor' dedi. Turizm Danışma Ofisi'nden sorumlu Şube Müdürü Kemal Aköz ise turistin merkeze iki amaçla geldiğini söyleyerek 'kimi turist broşür almak için geliyor. Kimisi ise Antalya'nın gezilecek görülecek yerleri hakkında bilgi alıyor. Antalya ve çevresindeki ören yerleri, extrem turizm merkezleri, tabii güzellik noktaları turistin ilgi alanına giriyor. Türk yemekleri ve el baklavası da özel ilgi alanları' diye konuştu