O isim ona ait değil
Literatürde tavuk döner diye bir kavramın olmadığını ifade eden Yardımcı, “Döner ismi kırmızı et ürünleri içindir. Tavuk döner diye bir şey yoktur. Tavuk eti çabuk bozulabilen bir üründür. Günlük tüketilmesi gerekir. Bozuk et insanı ishal ederse bozuk tavuk insanı hastanelik eder” diye konuştu. Yardımcı, “5 metrelik büfelerde tavuk döner satılmaması gerekir. Etrafı açık büfelerde adam tavuk döner satıyor. Etrafta uçuşan tozlar, egzoz dumanları hepsi gelip o dönere yapışıyor. Sonra o döner ekmek arası olup vatandaşa satılıyor. Bu kesinlikle insan sağlığına uygun değildir” diye konuştu. Tavuk dönercilerin denetlenmesi gerektiğini de ifade eden Yardımcı, bazı işletmelerin ucuz tavuk dönerin içine sakatat ürünleri koyduğunu ifade etti. Tavuk dönerde kullanılan hileleri anlatan Yardımcı, “Çöpe atılması gereken sakatat ve özellikle tavuk derisi ile geriye dönüşüm dediğimiz tavuk etleri, tavuk dönerin içine koyuyorlar” diye konuştu. Halil FİDAN
Özel Haber
18 Kasım 2014 - 17:16
Güncelleme: 18 Kasım 2014 - 17:16
Döner kafa karıştırıyor
Ucuz olması nedeniyle sosyal medyada tartışma konusu olan ve 2,5 liraya kadar düşen tavuk döner fiyatı, vatandaşın kafasını karıştırdı.
Özel Haber
18 Kasım 2014 - 17:16
Güncelleme: 18 Kasım 2014 - 17:16
Ucuz olması nedeniyle sosyal medyada tartışma konusu olan ve 2,5 liraya kadar düşen tavuk Döner fiyatı, vatandaşın kafasını karıştırdı. Tavuk dönerin bu kadar ucuza satılması vatandaşın kafasında kuşku yaratırken, bu ucuz fiyat Twitter’da bile tartışma konusu oldu. Twitter’da bir genç kadının paylaştığı “Gelir düzeyiniz bir ilişki yaşamaya müsait değilse o işlere hiç kalkışmayın. O da eksik olsun. Kimse sizinle tavuk döner yemek zorunda değil” mesajı tartışma yarattı. Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, “Vitrinlere bir tavuk döner koyuyorlar üzerine de ‘2 lira 2,5 liraya tavuk döner’ diye afiş asıyorlar. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Bugün tavuk eti içinde tavuğun göğsü en pahalı mamuldür. Kilosu 14 ile 15 liradan aşağı değildir. Bir ekmek arası tavuk dönere 100 gr koysa, bunun maliyeti 1,5 lira eder. Yarım ekmek 50 kuruş, etti 2 lira, 50 kuruş yeşilliği olsa etti 2,5 lira, 50 kuruş ayran etti 3 lira bunun bir de tüpü var, bir ekmek arası dönerin maliyeti 4 liradan aşağı değildir. Bir de buna işçinin parası, işyerinin kirası ve işletmenin karını koyarsan bu 4 lirayı hayli geçer. Bu durumda döneri 2,5 liraya satana‘ne satıyorsun’ diye sormadan edemiyor insan” dedi.
İlginizi Çekebilir