banner208
banner192
banner203

Ekmekte gram  ve fiyat düştü

Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, ülkemizde ve Antalya’da ciddi boyutlarda olan ekmek israfını önlemek için önerileri sıralayarak Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile 250 gram olan fiyatı ise1 lira 25 kuruş olan ekmeğin 1 Ocak itibariyle 200 grama çekildiğini, fiyatının ise 1 lira olduğunu ifade etti. Ekmek israfını önlemek için önerileri sıralayan Buhurcu, en çok ekmek israfının zincir marketlerde, toplu tüketim yerlerinde, otellerde ve yemekhanelerde olduğunu aktardı.

İsrafı önlemek için
Buhurcu, “Satılmayan ekmekler zaman zaman fırıncının elinde kalıyor. Yine de ekmek israfı önlenemiyor. Ekmek satış noktalarındaki kapıların önü, fırınlar bayat ekmek dolu. Bayat ekmekler ise,  hayvan yemi olarak kullanılıyor. Toplu tüketim yerlerinde ekmek dilimlenmiş veya küçük yuvarlak olarak verilmelidir. Toplu tüketim yerlerinde, menüye göre ekmek siparişi verilmeli; artan ekmeklerin daha sonraki günlerde kullanılmasını sağlayacak menüler düzenlenmelidir. Ekmekler fırında veya satış yerinde uygun koşullarda muhafaza edilmelidir. Ekmek bozulmadan buzdolabında dondurularak saklanabilir. Böylece küflenmesi önlenmiş olur” şeklinde konuştu.  Başkan Buhurcu, un fiyatlarının arttığını anlatarak, “Geçen sene 50 kilogram unu 68 liraya alıyorduk. Şu anda fiyatı 78 liraya dayandı. Her şeye zam geldi esnaf para kazanamıyor simide zam görünmüyor” dedi.

Esra ALTUNKES

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Yap Yeni Üyelik

banner20