Beslenmemizin vazgeçilmezlerinden olan ekmek üretildikten sonra soframıza gelene kadar hijyenikolmayan pek çok duruma maruz kalıyor. Kamuoyunda sürekli ekmeğin gramı ve fiyatı tartışılırken, bir vatandaşın yaygın bir marketler zincirinin Konyaaltı şubesinde çektiği ve gazetemize gönderdiği bu görüntüler ekmeğin nasıl hijyenik olmayan koşullarda satıldığını gözler önüne seriyor. Sadece dini bayramlarda ve Ramazan Ayı’nda yapılan denetimlerin ne derece yetersiz olduğu da bu görüntülerle ortaya çıkıyor. Vatandaştan duyarlılık örneği Gazetemize ulaştırılan görüntülerde, ekmeğin ekmeği yerlerde sürükleyerek ekmek satış dolaplarına taşınması ve dolaplara yerleştirilmesi dikkat çekiyor. Görevlinin ekmekleri çıplak elleriyle dolaplara yerleştirirken, kasanın etrafındaki kirlilik de fotoğraflarda net bir şekilde görülüyor. Duyarlı vatandaş, market çalışanlarının ve markette bulunan müşterilerin bunu normalmiş gibi algıladığını ve kanıksadığını da vurguluyor. Satış noktaları da denetlenmeli Tüketici ve Çevre Derneği Başkanı Sıtkı Altan, “Üretiminden soframıza gelene kadar geçen sürede hijyen koşullarına ne derece uyulduğu konusu hep göz ardı ediliyor. Üretiminden taşınmasına ve satış yerlerindeki muhafazasına, soframıza ulaşıncaya kadar tüm hijyen kurallara uygun olarak işlem görmesi gerekir. Maalesef ekmeğin satış yerlerinin bakımı ve hijyenik şartları da yetersiz. Üretim yerlerinin denetlenmesi kadar satış yerleri de denetlenmeli” dedi. Altan, ayrıca vatandaşın kendi sağlığı için önemli olan bu konuda daha duyarlı ve daha bilinçli olması gerektiğini ifade etti. Halil FİDAN
Özel Haber
23 Ekim 2016 - 17:24
Güncelleme: 23 Ekim 2016 - 17:25
Fiyatı bırak hijyene bak !
Kamuoyunda sürekli gramı ve fiyatı tartışılan beslenmemizin vazgeçilmez temel taşı ekmeğin, hijyenik olmayan koşullarda nasıl satıldığı vatandaşlar tarafından böyle görüntülendi
Özel Haber
23 Ekim 2016 - 17:24
Güncelleme: 23 Ekim 2016 - 17:25