Memur ve çalışan kesimin sabah kahvaltısı olan simit, poğaça ve açmaya zam geldi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)’nun Temmuz ayı olağan meclis oturumunda unlu mamuller arasına giren simit, poğaça, açma ve kebapçı pidesi için azami fiyat belirlendi. ATSO’nun Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi’nin belirlediği azami fiyat mecliste kabul edildi. Unlu mamuller için belirlenen azami fiyat, ATSO meclisinde tartışmalara neden oldu. Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, azami fiyat sınırının belirlemesine karşı olduğunu, her işletmenin kendi kalitesine göre bir fiyat belirlemesini istedi. Ekmek tartışması Azami fiyatın belirlenmemesi durumunda ortaya bir kargaşanın çıkacağını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, “Bunu biz belirlemesek kim belirler, şu anda fırıncılar odasına kayıtlı 12 fırıncı var, ATSO’ya kayıtlı 160 civarında fırıncı var, bunu biz belirlemesek kimse belirleyemez. Bunun asgarisini keşke belirleyebilsek, bu haksız rekabetin önüne geçebilseydik ancak azami fiyatını da belirlemek zorundayız. Bunu belirlememek gibi bir durumumuz yok. Bu da en üst fiyatıdır. Bizim burada bir lira belirlediğimiz ekmek fiyatını 50 kuruşa 60 kuruşa satan vardır. Şu anda bir ekmeğin maliyeti 83 kuruş. Keşke asgarisine de 83 kuruş diyebilsek de üzerine 25 ya da 50 kuruş eklesek” diye konuştu.
Halil FİDAN
Özel Haber
27 Temmuz 2016 - 16:45
Güncelleme: 27 Temmuz 2016 - 16:46
Memur kebabına zam!
Memur ve çalışan kesimin sabah kahvaltısı olan simit, poğaça ve açmaya zam geldi. ATSO’nun Temmuz ayı olağan meclis oturumunda bu ürünler için yeni azami fiyat belirlendi
Özel Haber
27 Temmuz 2016 - 16:45
Güncelleme: 27 Temmuz 2016 - 16:46