Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Türkiye genelinde artan et fiyatlarının Bakanlığın devreye girmesi ile aşağı çekildiğini bu kez sakatat fiyatlarının yaklaşık 2 ay içerisinde yüzde 30 oranda artış gösterdiğini anlattı. Yardımcı, “Bunun en büyük nedeni dışarıdan gelen ithal et ve havyan kesimimin olmamasıdır. Bu nedenlerden dolayı sakatat fiyatları iki ayda yüzde 30 zamlanarak adeta rekor kırmıştır. Şu anda ciğer etle yarışıyor diyebiliriz. Etin kilosu 42 liradan satılırken, sakatatın kilosu 40 liradan satılmaktadır” dedi. Yardımcı, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının devreye girmesi ile düşürülen fiyatla et piyasası dengelenirken, kışın oldukça rağbet gören kelle, ciğer, böbrek, yürek, işkembe gibi sakatat ürünlerinin tüketimi son yıllarda arttı. İki aydır fiyatlar büyük artış gösterdi. Fiyat artmasının bir diğer nedeni ise sakatat ürünlerine talebin artmasıdır” şeklinde konuştu. Yardımcı, hayvan kesimimin fazla olmamasından dolayı kesilen koyunların başı ve iç organlarının insanlara yetmediğini aktararak, “Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi herkesin özellikle kış aylarında sakatata olan ilgisidir. Sakatata ilgi etten daha yoğun diyebiliriz. Önceden çok ucuz fiyata satılan sakatat ürünleri şu anda cep yakıyor” şeklinde konuştu.
Esra ALTUNKES
Esra ALTUNKES