Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, yaz aylarının sona ermesi ile birlikte mangal sezonunun bitmesiyle fazla tüketilen tavuk etinin tüketiminin düştüğünü anlatarak, “Şu anda tavuk tüketimi yüzde 30 oranında azaldı. Fiyatlar ise; yüzde 40 geriledi. Bunun en büyük nedeni ise ızgara sezonunun bitmesidir” dedi. Tavuk fiyatların düşmesinde en önemli etkenlerden birisinin de Kurban Bayramı olduğunu aktaran Osman Yardımcı, “Kurban Bayramı’nın geçmesi ile tavuk fiyatlarında sert bir düşüş oldu. Kırmızı ete talep daha fazla oluyor bu dönemde. Beyaz et şu an çok ucuzdan satılıyor. Kurban Bayramı ve mangal sezonunun bitmesinden sonra satışları en fazla etkilenen ürünlerin başında tavuk eti gelmektedir. Bayram öncesine kıyasla çok daha az talep gören tavuk müşteri bulmakta zorlanıyor. Vatandaş tavuğa rağbet etmiyor. Et satışları da Kurban Bayramı dolayısıyla yüzde 50 geriledi. Çünkü vatandaşın çoğu etini dolaba doldurdu” diye konuştu.
Esra ALTUNKES