Türk Kızılayı Antalya Şube Başkanı Doktor Cengiz Nizam, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi
Teşekkür belgesi
Hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak kolaylıkla yerine getirebileceğini anlatan Nizam, “Özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında İslami usullere göre vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlerde din görevlileri, veterinerler ve noter de hazır bulunacak. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Kızılay, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan bir DVD gönderecek” şeklinde konuştu.