Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya İl Temsilciliği tarafından Cam Piramit bahçesinde iftar yemeği düzenlendi
Ramazan ayının sevgi, huzur ve birliktelik ayı olduğunu belirten KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş, KADEM’in değişen Türkiye’nin yeni kadın hareketi olduğunu ifade ederek, “Kadın hareketine yeni bir soluk getireceğiz” dedi. Başkan Taş, yaptıkları faaliyetlere dikkat çekerek, “KADEM olarak, ürettiğimiz bir kavram olan toplumsal cinsiyet adaleti ve bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz zirveler, kongreler, paneller, çalıştaylar ve farkındalık kampanyaları gibi sayısız faaliyetlerle, kadın meselesine toplumsal dinamiklerden beslenen yenilikçi bir bakış açısı getiriyoruz” dedi.
Kısa sürede çok yol kat ettik
KADEM’in kısa sürede ciddi yol katlettiğini anlatan Taş, “Kadın ve erkeğin yaratılışının ve hayata bakışının birbirinden farklı olduğu ve toplumsal rollerin bu bağlamda eşitlik üstü adaletli bir biçimde yeniden inşa edilmesi gerektiği düşüncesi ile hareket eden KADEM, kısa sürede çok ciddi yol kat etmiştir. Sizlerin desteği bizim için son derece kıymetlidir. KADEM olarak yakın zamanda sizlerle buluşturacağımız projelerle Antalya’da kadın hareketine yeni bir soluk getireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.
Katılım yoğun oldu
İftar yemeğine Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mitat Yolcu, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin eşi Ünzile Köse, KADEM Genel Merkez Temsilcilikler Sorumlusu Ayşe Kardaş, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer’in eşi Gülsüm Sümer, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Katılımın yoğun olduğu iftar yemeğinde KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş ve yönetim kurulu üyeleri, davetlilerle tek tek ilgilendi.
Esra ALTUNKES
YILDIZLI İFTARLAR
Kolcuoğlu Restaurant
Antalya'da Ramazan ayına özel bir mönü oluşturan Kolcuoğlu Restaurant, konuklarına zengin bir iftar mönüsü sunuyor
Konyaaltı'nda bulunan restoran, farklı konseptiyle Ramazana özel zengin bir mönü hazırladı. Adana mutfağının inceliklerini yansıtan Kolcuoğlu, iftariyelikleri, mezeleri ve kebapları ile konuklarını lezzet yolculuğuna çıkartıyor.
İftar mönüsü
Günün çorbası
İftar tabağı
5 çeşit salata
Çiğ köfte
Fındık lahmacun- fındık peynirli pide
Pastırmalı humus tava
Kaşarlı patlıcanlı tava
Karışık kebap
Güllaç veya kadayıf
Sınırsız çay ve kahve
Tek kişilik fiyat: 50 TL
MÜFTÜ DİYOR Kİ
Yaşlılara saygı
Yaşlılık Allah'ü Teala'nın fıtri bir kanunu, hayat ağacının aldığı son şekildir. Çocukluk, gençlik, olgunluk dönemi derken ömrü olan herkes kendini ihtiyarlık halinde buluverir. Artık insan bu devrede güçlülük yerine acizlik, güzellik yerine çirkinlik, ilerleme yerine gerileme, sıhhat yerine hastalık gibi kaçınılmaz hallerle baş başa kalır. Allah'ü Teala, insanın, çocukluk, gençlik ve ihtiyarlık olmak üzere üç hayat merhalesi olduğunu ve her merhalenin özellikleri bulunduğunu şöyle açıklamaktadır: "Sizi (çocuk olarak) güçsüz yaratan, sonra güçsüzlüğün ardından kuvvet veren (gençliğe ulaştıran) ve sonra kuvvetin (gençliğin) ardından güçsüzlük ve ihtiyarlık veren Allah'tır. O, dilediğini yaratır. O, hakkıyla bilendir, üstün kuvvet sahibidir."Allah'ın Resulü Muhammed (SAS), yaşlılara yardım ve saygının dünyadaki faydasını şöyle açıklamaktadır: "Zayıf ve düşkünlerinize yardım ediniz. Zira siz ancak düşkünleriniz sayesinde yardım görür ve rızıklanırsınız." İhtiyarlığın faydalı, saygı ve yardıma layık olabilmesi için gençlikte zevk alacak kadar ibadete ihlasla devam edilmeli, insanlara karşı güzel ahlaklı olmalıdır. Ve çocuklar ihtiyarlara saygı, hürmet, merhamet ve hizmeti emreden İslam ahlakıyla yetiştirilmelidir. Gençler yaşlanmadan Nebi (SAS)'in şu sözlerine kulak vermelidir: "Beş şey gelmeden beş şeyin kıymetini iyi bil. 1- İhtiyarlık gelmeden gençliğin, 2- Hastalık gelmeden sıhhatin, 3- Fakirlik gelmeden zenginliğin, 4- Ölüm gelmeden hayatın, 5- Meşgul olmadan boş zamanın kıymetini bil." Yaşlı kimselerin varlığına tahammül edememek, onlardan tiksinmek ve bir an önce ölmelerini arzu etmek bir Müslümana asla yakışmaz. Bir ömür boyu zorluk, açlık, çile ve hasretle yetiştirdiği evlatları, onların eşleri ve hayatın neşesi torunlarıyla huzurlu ve neşeli bir hayat yaşayacakları, tecrübeleriyle faydalı, yaşlılarıyla ibret olacakları, torunlarıyla oynayıp onlara ninniler söyleyip masallar ve fıkralar anlatacakları dönemde ihtiyarları yalnız ve yaşlı gözlerle yardımcı ve ziyaretçi bekler halde terk etmek ancak insanlıktan, medeniyetten ve İslam'dan uzak kalmış evlatların yapacağı bir iştir. Gençler ihtiyarlığı bilmez, fakat ihtiyarlar gençliği ve ihtiyarlığı tanırlar. Bilelim ki bu günün güçsüz muhtaç yaşlıları, dünün gençleri olduğu gibi, bu günün güçlü gençleri de yarının güçsüz, muhtaç yaşlıları olacaklardır. Her insan ektiğini biçer. Yarın çocuklarımızın bize, bu gün ana-babamıza ve diğer yaşlılara davrandığımız gibi davranacaklarını çok iyi bilmemiz gerekir. Ne mutlu kendini bilen ve kalben yaratanıyla buluşmuş ihtiyarlara. Ve ne mutlu yaşlıların değerini bilip onlara saygı ve sevgi gösteren gençlere.
Osman ARTAN
Antalya Müftüsü
ORUÇLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER
Ramazan-ı Şerif ayında, oruç tutmaya mani olacak şekilde vücudu zayıf düşürecek işlerde bulunmak doğru değildir. Bundan hareketle oruç tutan kişinin Ramazan ayında orucunu güzel bir şekilde tutabilmesi için gerekli olan imkanları, oruçlu olan kişi eğer bu imkanlara sahip ise kullanması müstehaptır. (Dinen emredilmediği hâlde yapıldığında sevap kazandıran davranış.)
HADİS
"Sizden biriniz kendisi için sevdiği bir şeyi başkası için de sevmedikçe, imanı kamil olmaz."
Hz. Muhammed (SAV)
NE PİŞİRELİM
Ali Rıza DÖLKELEŞ
Vişne yaprak sarma
Malzemeler
(4 porsiyon için)
Pirinç (1 su bardağı) 200 gr.
Taze asma yaprağı 400 gr.
Kuru soğan (8 adet) 500 gr.
Vişne 100 gr. (komposto)
Zeytinyağı (3/4 su bardağı) 150 gr.
Vişne suyu veya nar ekşisi 100 gr.
Yeşil-çakal-türbe eriği 100 gr. (yoksa kuru erik)
Karabiber (1çay kaşığı) 15 gr.
Tarçın (1 çay kaşığı) 15 gr.
Kuru nane (1 çay kaşığı) 5 gr.
İçinin hazırlanması: Soğanı ince doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Tavada kızdırılmış zeytinyağında soğanı pembeleştirin. Pirinci ekleyin, rengi dönünce vişne suyu veya nar ekşisini katın. Tıkırdayıncaya kadar 5 dakika ateşte tutun. Tavayı ateşten alıp karabiber, tarçın, nane ve tuz ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Asma yapraklarını haşlayıp süzün. Her bir yaprağa hazırladığınız iç ve iki adet vişne koyup sarın. Tencere altına taze asma yaprağı döşeyin. Üstüne dolmaları sıralayın. Aralarına taze erik serpiştirin. Üstüne ters çevrilmiş porselen tabağı ağırlık olarak kapatın. Ağır ateşte 30 dakika pişirip soğuk olarak servise çıkarın. Afiyet Olsun.
10 TEMMUZ CUMA İFTAR-İMSAK VAKTİ
ANTALYA: 20.28 - 03.56
ALANYA: 20.22 - 03.52
MANAVGAT: 20.24 - 03.53
KUMLUCA: 20.28 - 04.00
FETHİYE: 20.33 - 04.03