Antalya Valisi Muammer Türker, Salı Sanayici ve İşadamları grubuyla iftar yemeğinde bir araya geldi
İftar yemeğinde konuşan Vali Muammer Türker, yaklaşık 9 aydır görev yaptığı Antalya'nın yaz-kış yoğun olduğuna dikkati çekerek: "Antalya'nın gücü, bereketi bu dinamizminden geliyor" dedi. Dünya kenti olmaya aday Antalya'nın güçlü yönlerini ön plana çıkararak ilerlemesi gerektiğini kaydeden Vali Türker, "70-80 bin civarında yabancının yaşadığı kozmopolit bir yapıya sahip olan Antalya, dinamizmiyle birlikte değerlendirildiğinde çok ciddi fırsatlar sunuyor" diye konuştu. Vali Muammer Türker'in turizm başta olmak üzere tarım, çevre, Expo 2016, G20 Liderler Zirvesi gibi Antalya'ya ilişkin konularda açıklamalar yaptığı iftar yemeği soru cevap şeklinde devam etti. Yemeğin sonunda Vali Türker'e teşekkür eden Salı İşadamları Grubu Başkanı Muharrem Koç, bir hatıra takdim etti.
DHA
Kırmızı-beyaz iftar sofrası
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, belediye personeli ile iftarda buluştu. Hizmet binası önüne kurulan iftar sofrası, şehrin takımı Antalyaspor’un kırmızı-beyaz renkleriyle süslendi. Döşemealtı Belediyesi tarafından hizmet binası önünde düzenlenen ilk ve en büyük personel sofrasına ailelerin de davet edilmesi ilgiyi daha da arttırdı. Yaklaşık bin kişinin aynı anda orucunu açıp dua ettiği iftar sofrasına Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in yanı sıra, Başkan Yardımcıları Naci Alın ve Zafer Yörük, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri de eşleri ve çocuklarıyla katıldı. Başkan Genç, şirket çalışanları dahil tüm personel maaşlarının bayram öncesinde hesaplara yatırıldığının müjdesini de verdi.
Haber Merkezi
YILDIZLI İFTARLAR
Korel Termal Hotel
Afyonkarahisar’da Ramazan ayına özel 6 farklı mönü oluşturan Korel Termal Hotel, mönülerin yanı sıra iftarda açık büfeyle de misafirlerini ağırlıyor
İftar için Korel Termal Hotel'i tercih eden misafirler, açık büfede iftarın yanı sıra mönülerden birini de tercih edebiliyor. Restoranın yanı sıra farklı grupları ağırlayabilen pek çok salonu bulunan Korel Termal'de, terasta açık havada da iftar imkanı bulunuyor. Küçük gruplar için restoranın içinde hazırlanan özel yemek salonları da bulunuyor. Zengin iftar mönüsünü dana ve tavuk eti ile balık seçenekleri ile çeşitlendiği Korel Termal'de Osmanlı şerbeti ikramı ferahlık veriyor. Açık büfe ücretinin kişi başı 45 TL olarak belirlendiği Korel'de lezzetli ve keyifli bir iftarı yaşamak mümkün.
İftar Mönüsü
Mönü 1 ve Mönü 2
İftar tabağı: Hurma, zeytin, bal, beyaz peynir, kaşar ve örgü peyniri, kuru kayısı, sucuk, domates, salatalık, tahin ve pekmez
Çorba seçenekleri: Mercimek veya sebze
Ara sıcak seçenekleri: Tepsi böreği (Kıymalı, sebzeli veya peynirli)
Salata seçenekleri: Mevsim ve çoban salata, nar ekşili kaşık salata
Ana yemek: Piliç rulodin, piliç Topkapı, piliç roti (sebze-pilav-bonfirit- domates veya ikinci mönüde dana kavurma (sebze-pilav-bonfirit-domates)
Tatlı seçenekleri: Karışık Türk tatlısı, irmik helvası ve lokma
meşrubatlar, ikramlar: Osmanlı şerbeti
Tek kişilik fiyat: 45 TL
MÜFTÜ DİYOR Kİ
Ramazan günlüğü
Her Müslümanın bir Ramazan günlüğü olmalı. Mü'minin gönlü, sahur neşesiyle daha diri bir hayata açılmalı. Her mü'min seher vaktiyle güne başlamalı. Teheccüd namazıyla, istiğfar ve yakarışlarıyla, ikram ve ihsanlarıyla günlüğünü doldurmalı. Günlük hayatımızda ilk değişiklik, seher vaktinde kalkmak, bir iki lokma ile de olsa sahur bereketini, seher feyzini gönle doldurmakla başlar. İmsak ile lahüti bir hayata girilir. Ağız yıkanır, niyet edilir ve mücadele başlar nefisle. Zaten bütün ibadetlerin özüdür nefis mücâhedesi. Nefsin heva ve hevesini kıran yegane ibadet oruçtur. Mü'min, şu hadis-i şerifleri kendine hayat düsturu edinir: "Oruç sadece yemekten, içmekten vesaireden kesilmek değildir. Kamil ve sevaplı oruç ancak, faydasız laftan, boş vakit geçirmekten, kötü söylemekten, nefs-i emmarenin bütün temayüllerinden de vazgeçmektir. Şayet biri sana söver yahut sana karşı cahilce herhangi bir harekette bulunursa kendi kendine, gerçek ben oruçluyum, gerçek ben oruçluyum, de! Sabret!" Oruçlu mü'min diline sahip olmalı. Lüzumsuz, boş ve kötü bir söz çıkmaması için gayret etmeli. Hiç bir kimseye eza vermemek için dilinin bekçisi olmalı. Günlük hayatını bu titizlikte geçiren mü'min, sevgili Peygamberimizin şu tavsiyelerini yerine getirmeye çalışır: "Sadaka ile nâr-ı cahim'den korununuz. Velev ki bir hurmanın yarısı ile olsun. Ona da malik değilseniz insanların gönüllerini alacak, hoş, güzel bir sözle tasaddukta bulununuz." Sabahtan akşama kadar nefis ve şeytana karşı mücadele ederek gününü tamamlayan mü'min artık sevinç anı akşama girmenin heyecanı içindedir. İftar vaktine hazırlanmaktadır. Her mü'min önündeki rızıklardan yiyebilmek için adeta Rabbinden emir bekler gibi durur. Bütün ümmete dualar edilir. Melekler de oruçlu kullar için dua eder. "Allahu Ekber, Allahu Ekber..." diye akşam ezanları okunmaya başlayınca hep birlikte "Bismillahirrahmanirrahim..." diyerek oruçlar açılır. "Allahım! Senin rızanı kazanmak için oruç tuttum. Sana inandım. Sana güvenip, dayandım. Senin verdiğin rızıkla orucumu açtım" diyerek, Allah'a hamd edilir. Yoksulu, yetimi, dulu, hastası, çocuğu, ihtiyarı, genci, zengini, fakiri hepsi mutlu, hepsi sevinçli. Ne lâhûtî bir an! Ne huzur dolu bir hayat! Akşam namazı kılındıktan sonra yatsı ve teravih namazı neşesi başlar. Büyüğü küçüğü ile, kadını erkeği ile, çoluğu çocuğu ile herkes Allah'ın evleri olan camilere koşar. Cemaatle yatsı namazını kıldıktan sonra birlikte teravihe başlanır. Mü'minin otuz günü bu güzelliklerle seâdet çağlayanı şeklinde devam eder. Rabbimiz her günümüzü Ramazan haline getirebilmeyi nasib eylesin. Toprak üstü saltanatına kapılıp, toprak altı horluğuna, boşluğuna düşürmesin. Âhiret yoksulu eylemesin.
Osman ARTAN
Antalya Müftüsü
ORUÇ VE DİNİ BİLGİLER
Mutluluğun kaynağı: İnsanların mutluluğunu amaçlayan İslam prensipleri şu iki cümlede özetlenir: Allah'ın (C.C.) emirlerine saygı ve yarattıklarına şefkat ve merhamet. Gerçek Müslüman da bunları yerine getiren insandır, dünyada huzurun, ahrette ebedi mutluluğun yolu da budur.
HADİS
"Müminin mizanında (Mahşerdeki hesaplaşma, günah ve sevapların tartılması) en ağır basacak şey güzel ahlaktır. Muhakkak ki, Allah Teala işi ve sözü çirkin olan ve hayasızca konuşan kimseye buğz (düşmanlık, kin, nefret) eder."
NE PİŞİRELİM
Ali Rıza DÖLKELEŞ
Patatesli muska böreği
6 kişilik
Malzemeler
2 adet yufka
3 adet orta boy patates
2 yumurta beyazı
4 dal taze soğan
½ adet dereotu
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı iç fıstık
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 kahve fincanı sarımsaklı yoğurt
Yeterince tuz, karabiber
Yapılışı: Yufkaları eşit ölçüde, eni dört parmak olacak şekilde uzunlamasına kesin. Patatesleri kabuklu olarak haşlayın. Diğer taraftan taze soğanı, dereotunu ince doğrayın. Kuru üzümü ılık su içerisinde ıslayın. Haşlamış olduğunuz patatesleri soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. İçerisine yeşilliği, iç fıstığı baharatlarını ezilmiş sarımsağı ve suyu alınmış kuru üzümleri atarak karıştırın. Hazırladığınız karışımdan kestiğiniz yufkanın içerisine alarak ters kapatarak muska şeklinde sarıp ucunu yumurta beyazına batırıp yapıştırın. Bütün yufkalarınızı sardıktan sonra kızgın yağda veya fırında 3- 5 dakika arasında kızartın ve sıcak olarak yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
16 TEMMUZ PERŞEMBE İFTAR VAKTİ
ANTALYA: 20.25
ALANYA: 20.19
MANAVGAT: 20.22
KUMLUCA: 20.26
FETHİYE: 20.31