Antalya Ticaret Borsası Başkan Vekili Halil Bülbül'ün de katıldığı komite toplantısında Akar, meslek komitesi üyelerine buğday üretiminde verim ve kaliteyle ilgili bilgiler verdi. Prof.Dr. Akar, Anadolu topraklarının buğdayın anavatanı olduğuna dikkat çekti. Artan nüfusla birlikte tarımın da endüstrileştiğini belirten Akar, özellikle buğday üretiminde verim ve kalitenin önemini vurguladı. Küçük bilgilendirmeler ve uygulamalarla buğday üretiminin 2 hatta 3 katına çıkabileceğini ifade etti. Akdeniz'de çiftçilerin dekar başına ortalama 350-400 kilogram buğday hasat ettiğini bildiren Akar, bilinçli uygulamalarla bu rakamın en az 700 kilograma çıkarılabileceğini söyledi. Akar, “Çiftçimiz için dekar başına 1000 kilogram almak hayal değil. Bunu başarabiliriz yeter ki bilinçli olarak üretim yapabilelim" diye konuştu. Akar, Türkiye'de buğday üretiminin nüfusa göre yeterli olduğunu ancak kalite sorunu bulunduğunu bunun ithalatla giderildiğini söyledi. Çiftçilere verimli ve kaliteli buğday üretimi için önerilerde bulunan Prof. Dr. Taner Akar, uygun çeşit ve sertifikalı tohumun önemini vurguladı.
DHA
DHA
umariz bu öneri , yabanci menseii ithal hibrit satma ve bizleri biryerlere bagimli hale getirme propagandasi degildir. konuya yurtdisi ve dünya genelinde hakim olan ve bu tür önerilerin yapildigi ve hüsrana ugratilan yerli, dayanikli ürünleri safdisi birakma projelerinin nasil üniversiteler vs. hatta bakanliklara sizmayla yapildigina cesitli ülkelerde sahit olmus biri olarak dikkatli olunmasi gerektigini belirtmek istedim.