Magazin

Alara 35'inci yılı kutlamaya hazırlanıyor

Abone Ol

 

 

Alara Restoran, Lara bölgesinde Halil Yurdakonar tarafından 1988 yılında açılır. "Kendin pişir kendin ye" olarak hizmete başlayan mekân 23 yıl yine aynı bölgede birkaç değişik yerde et-mangal hizmeti verir. Alara son yerinde faaliyet gösterirken, yeri Düden Projesi içinde kalınca yeni yer arayışlarına başlar. 1988 yılında Antalya’da Lara bölgesinde başlayan Alara, 2011 yılına kadar Lara’da Alara Restoran olarak hizmet vermiş. Atatürk Parkı'nın yeniden düzenlenmesinden sonra, 2006 yılında Konyaaltı Caddesi Atatürk Parkı'nda da hizmete devam etmeye başlamış. 2011 yılında Lara Alara yıkılarak tarihin tozlu sayfalarına girmiş.

Hala hizmete Atatürk Parkı'nda devam eden Alara, geçtiğimiz yıl da Kepez Belediyesi'nin Balık Halinde Alara Ekspres isimli bir şube açtı. Taze balık ve deniz ürünleri çiğ satışı, pişirilmesi ve balık restoranı olarak hizmet veriyor. Restoranda ağırlıklı olarak 'Akdeniz Mutfağı' ürünleri bulunuyor. Taze balık ve deniz ürünleri, et ve kebap çeşitleri, mezeler ve tatlılardan oluşan bir menüsü bulunuyor. 35'inci yılını kutlamaya hazırlanan Alara Restoran bir aile işletmesi olarak devam ediyor. Alara Restoran, Halil Yurdakonar ve oğulları Ejder ve Cengiz Yurdakonar, uzun yıllardır hizmet veren personeli ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Patron: Alara patronu Cengiz Yurdakonar, İşletme Müdürü İbrahim Yılmaz

 

Alara Personeli: Mekânda 30 personel çalışmakta. İzinde ve mesaisi biten personel karede yok.

 

İdareciler: İşletme Müdürü İbrahim Yılmaz, Halkla İlişkiler Müdiresi Tuğçe Demirtaş, Mutfak Şefi Ferit Taşan