Reklam
Reklam

ATSO’dan simitçi tezgahı tepkisi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi, şehir merkezinde simit tezgahı sayısının artmasının üyelerini zarara uğrattığını iddia etti

ATSO’dan simitçi tezgahı tepkisi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi, şehir merkezinde simit tezgahı sayısının artmasının üyelerini zarara uğrattığını iddia etti

ATSO’dan simitçi tezgahı tepkisi
11 Eylül 2019 - 21:00

Suat Özdemir başkanlığında toplanan ATSO Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi yaptığı son toplantıda üyelerinden gelen talep ve şikayetleri değerlendirdi. Komite, özellikle son dönemde şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinden olan EKDAĞ Ekmek Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından izinleri verilen simit tezgahlarının sayısının çok arttığını, neredeyse her 50 metrede bir simitçi tezgahının bulunduğunu, mevcut simit tezgahlarının veya yeni açılacak olanların o bölgede hizmet veren, her türlü vergisini ödeyen ve istihdam sağlayan üyelerine zarar verdiğini ve haksız rekabete yol açtığını ifade etti.
 
‘Oda görüşü alınsın’
Simitçi tezgahlarının öncelikle fırınlardan ve birbirlerinden yeterince uzakta olması gerektiği, bunların verilme ve konumlandırma aşamasında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na bilgi verilmesi ve görüş alınması gerektiğine vurgu yapılarak, konunun aktarılması ve gerekli önlemlerin alınması için Büyükşehir Belediyesine yazı ile bilgi verilmesi için konu, ATSO Yönetim Kuruluna  iletildi. Komite üyelerince özellikle halk pazarlarında açıkta ve sağlıksız ortamlarda baklava, ekmek ve unlu mamullerin satışlarının yapıldığını, bu olumsuz durumun hem insan sağlığı açısından tehdit yarattığı, hem de kayıtlı üyelere karşı haksız rekabet ortamı yarattığı ifade edilerek bu konuda da önlemlerin alınmasını istedi.
Umut ÖZEN

YORUMLAR

  • 0 Yorum