Toplumumuzda bazı kavramlar başka başka anlamlarla adlandırılıyor.
Bu da eğitim, sosyal çevreye göre değişiyor.
Bu yüzdendir ki herhangi bir konuya değinmeler, parmak basmalar başka yorumlara sebep oluyor.
Herhangi bir konuya temas edildiğinde adı geçen kişi ya da kişiler veya kurum yetkilileri hemen bunu kendilerine itham olarak değerlendirip o konunun gündeme getirilmesinin kendilerini güç durumda bırakacağını söyleyip hemen savunmaya geçebiliyorlar.
Bu yüzdendir ki eleştiri ile yergi birbirine karıştırılıyor.
Aslında bir konunun daha verimli daha doğru hale gelmesi için değişik düşüncelerin ortaya konması, konunun ilgilileri tarafından konunun üzerine gidilip çözüme kavuşturulması gerekir.
Kendileriyle ilgili konunun gündeme getirilmesi bazılarınca eleştiri diye adlandırılsa da, bazılarınca konunun üzerine gidilmesi doğruyu bulma konuyu daha verimli hale getirmek için bir şans olarak görülür.
Bu arada bazı insanlar da herhangi bir konuda asla ve asla eleştiriye gelemezler. Her şeyin yolunda olduğunu savunurlar ya da eleştiri yapılan konunun göz önüne çıkarılmasından rahatsız olup sümen altı etmeye çalışırlar.
Halbuki eleştiri yergi değildir, eleştiri iyi niyetli olarak ele alındığında eleştiri konusunun yapıldığı kişi ya da kurumlar bunu kendi lehlerine dönüştürürler.
Yergi ise tamamen kötü amaçla yapılan bir davranıştır.
O yüzdendir ki eleştiri ve yergiyi birbirinden ayırmak yanlışların ya da istenildiği gibi gitmeyen olayların üzerine gidilerek eleştiriden fayda çıkarılır.
İyi niyetle yapılan eleştiri dostluk göstergesidir.
Yergi ise kötü amaçlıların tercihidir.
O yüzdendir ki eleştiri faydalıdır.
Gönlünüz dostluk ve spor dolsun.