Antalya Emlakçılar İş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı ve Tüm Emlak Danışmanları Birliği Genel Başkan Yardımcısı İsmail Çağlar, oda üyesi esnafların sosyal medya paylaşmalarında kısıtlamaya takıldığını, bu durumun da emlakçılık ve galericilik sayesinde para kazanan insanları mağdur ettiğini ifade etti. Sosyal medya platformlarının uyguladığı keyfi kısıtlamaların sektördeki faaliyetlere ve yatırımcı güvenine ciddi zarar verdiğini belirten Çağlar, çözüm için Ankara’da ilgili bakanlıklarla görüşmelere devam ettiklerini ifade etti.
‘Sektörü olumsuz etkiliyor’
Çağlar, yetki belgesine sahip olmalarına rağmen birçok emlak danışmanı, oto galerici ve rent a car işletmesinin sosyal medya hesaplarının askıya alındığını ya da kısıtlandığını söyledi. Bu durumun ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini belirten Çağlar, “Gayrimenkul, oto alım-satım ve rent a car sektöründe faaliyet gösteren birçok esnafımız ve şirketimizin sosyal medya hesaplarının keyfi şekilde kısıtlanması, yalnızca ticari faaliyetleri değil, meslek itibarını da ciddi anlamda zedelemektedir. Yetki Belgesi’ne sahip, uzun yıllardır kurallara uygun şekilde çalışan esnaflarımızın bu uygulamalardan etkilenmesini kabul etmek mümkün değildir” şeklinde onuştu. Sosyal medya kısıtlamalarının yalnızca sektör temsilcilerini değil, bu platformlar üzerinden işlem yapan yatırımcıları da mağdur ettiğini ifade eden Çağlar, kısıtlamaların ticari ilişkilerde güven sorunlarına yol açtığını vurgulayarak, “Yatırımcılarımız, sosyal medya hesaplarının kapatılması nedeniyle güvenilir bilgiye erişimde zorluk yaşamaktadır. Bu durum, sektörümüzün genel itibarı ve güvenilirliği açısından büyük bir tehdit oluşturmaktadır” dedi.
Antalya Emlakçılar İş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı ve Tüm Emlak Danışmanları Birliği Genel Başkan Yardımcısı İsmail Çağlar
‘Belgesi olan muaf tutulmalı’
Çağlar, Tüm Emlak Danışmanları Birliği Genel Başkanı Hakan Akçam ile birlikte bu sorunun çözümü için yoğun bir mesai harcadıklarını belirtti. Çağlar, sosyal medya platformlarında yaşanan sorunların, Yetki Belgesi sahibi esnaf ve işletmeleri kapsamayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Yetki Belgesi’ne sahip esnaf ve şirketlerimizin sosyal medya kısıtlamalarından muaf tutulması gerekmektedir. İlgili bakanlıklar ve kurumlarla bu konuyu görüşmek için tekrar Ankara yollarındayız. Amacımız, sektördeki mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini ve sektörümüzün haklarının korunmasını sağlamaktır” dedi. Çağlar, sektördeki tüm temsilciler adına sorunların çözümü için kararlılıkla çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Bizler, sektör temsilcilerimizin haklarını korumak, meslek itibarını savunmak ve ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliğini sağlamak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Sosyal medya kısıtlamalarının kaldırılması ve sektörümüzün haklarının korunması adına her türlü girişimi yapacağız. Yetki Belgesi’ne sahip esnaflarımızın ve işletmelerimizin yanındayız” şeklinde konuştu. Sosyal medya platformlarının sektöre yönelik kısıtlamalarının, ticari faaliyetlerin kesintiye uğramasına neden olduğunu belirten Çağlar, sektörün sürdürülebilir bir şekilde gelişmesi ve büyümesi için bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirdi.
ESRA ALTUNKES