HÜDA-PAR Antalya İl Başkanlığı, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve hemşehri dernekleriyle bir araya gelerek vatandaşların yaşadığı sorunları masaya yatırdı. Erzincanlılar, Erzurumlular, Adıyamanlılar, Şanlıurfalılar, Batmanlılar, Diyarbakır Bismilliler, Doğu ve Güneydoğu Federanlar, Ağrılılar Derneği temsilcileri ile Adgiad Başkanı'nın katıldığı toplantıda, Antalya’daki toplumsal ve ekonomik sıkıntılar ele alındı. Toplantıya katılan HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, siyaset anlayışlarının halkın sorunlarına çözüm üretmek olduğunu belirterek, "Bizim amacımız Meclis’te gösteri yapmak değil, doğrudan toplumun sıkıntılarını çözmektir. Siyaseti, milletin yaşamını kolaylaştıran bir araç olarak görüyoruz. İnandığımız değerler doğrultusunda hareket ediyoruz ve her sözümüzün bir gün hesabını vereceğimize inanıyoruz. Biz bu anlayışla siyaset yapıyoruz ve halkımızın taleplerini doğrudan Meclis’e taşımak için buradayız" dedi.
Uyuşturucu ile mücadele
Toplantıda en çok üzerinde durulan konulardan biri, gençleri tehdit eden uyuşturucu madde kullanımı oldu. Milletvekili Faruk Dinç, uyuşturucu bağımlılığının her geçen gün arttığını ve bunun sadece bireysel bir sorun olmadığını, toplumu derinden etkileyen bir mesele haline geldiğini vurguladı. Gençlerin bu bağımlılık nedeniyle hayatlarının karardığını belirten Dinç, "Bu mesele sadece birkaç bağımlının sorunu olarak görülmemeli, toplumun tamamının sorunudur. Uyuşturucu sadece kullanan kişiyi değil, ailesini, çevresini ve geleceğimizi de etkiliyor. Biz, uyuşturucuyla mücadelede yüzeysel çözümler yerine meselenin kökenine inmeli, sorunun kaynağını kurutmalıyız. Sadece bağımlılarla değil, bu maddeleri piyasaya süren, satan, dağıtan ve üreten uyuşturucu baronlarıyla mücadele edilmelidir. Eğer bu bataklık kurutulmazsa, her gün yeni gençleri kaybedeceğiz. Biz, bu konunun peşini bırakmayacağız. Bazıları uyuşturucu meselesini görmezden gelip sümen altı etse de biz Meclis’te bu konuda gerekli yasal düzenlemeleri yapmak için çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı.
Ana dilde eğitim
Toplantıda ele alınan diğer önemli konulardan biri ise eğitim politikaları ve özellikle ana dilde eğitim hakkı oldu. Antalya’daki trafik sorununa da değinen Dinç, bu konunun çözümü için gerekli notları aldıklarını ve yetkililere ileteceklerini belirtti. Ancak en çok vurguladığı konu, dilin bir ayrıştırma unsuru değil, tam aksine birleştirici bir araç olduğuydu. "Bizim anlayışımıza göre diller insanları ayrıştırmaz, aksine bir araya getirir, kardeşliği pekiştirir. Türkiye’de herkesin kendi ana dilinde eğitim alabilmesi en temel haklardan biridir. Kimsenin kendi anadilini konuşması yasaklanamaz, engellenemez. Biz, ‘Dilimi konuşuyorum, inancımı yaşıyorum’ anlayışıyla hareket ediyoruz. Ana dilde eğitimin çerçevesini devlet belirleyebilir ancak önce bunun kabul edilmesi gerekiyor. Biz de bu konuda gerekli çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Ekonomik sorunlar ve düzenlemeler
Görüşmede, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar da gündeme geldi. Emekli maaşlarının yetersiz olduğunu belirten Dinç, “Günümüz ekonomik şartlarında 14 bin lira maaş ile bir emeklinin geçinmesi mümkün değil. Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan emeklilerimizin yaşam koşullarını iyileştirmek adına gerekli yasal düzenlemeler için çalışacağız” dedi. Bunun yanı sıra, sosyal medya platformlarında kontrolsüz içeriklerin arttığına da dikkat çeken Dinç, "RTÜK başta olmak üzere ilgili kurumlarla birlikte TikTok ve benzeri platformlar üzerinde yeni düzenlemeler yapacağız. Meclis, halkın yaşamını düzenleyen bir organdır. Kanun tekliflerini sunuyoruz, kabul edilir ya da reddedilir. Ama bizim amacımız, sunduğumuz her teklifin halkın yararına olmasıdır" ifadelerini kullandı. Meclis’te bu tür toplumsal konulara yönelik çalışmalar yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Dinç, STK'larla yapılan bu tür istişarelerin devam edeceğini ve halkın sesi olmaya çalışacaklarını belirtti.