Antalya’nın en güzel doğal güzelliklerinden birisi olan Düden Şelalesi’nden bir görünüm.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı, Kaleiçi’ndeki Yivli Minare, Kaleiçi Yat Limanı ve kentin merkezinden geçen su arığı gibi dört farklı noktadan görüntüler. Hangi tarihte çekildiği bilinmiyor.
Antalya’ya gelenlerin görmeden, fotoğraf çekmeden gitmediği yerlerden birisi. Halk arasında Üç Kapılar diye bilinen gerçek ismiyle Hadrian Kapısı’ndan bir görünüm. Direğe asılan Türk bayrağı fotoğrafın milli bir bayram gününde çekildiği izlenimi verirken; yoldan geçen faytonun ise bugün aynı caddede tur yapan faytonlara oranla daha güzel bir durumda olduğunu gösteriyor.
Bu kartpostala yansıtılan karede şu anda bir tarafı onlarca katlı yüksek binalar, bir tarafı ise şimdi Yavuz Özcan Parkı’nın bulunduğu Kadın Yarı görülüyor. Kartpostaldaki gelincikler fotoğrafın ilkbaharda çekildiğini gösteriyor.
Antalya ile özdeşleşmiş bir kare daha. Kalekapısı denilen alanı gösteren bu karede bölgenin geçmişte de trafiğe açık olduğu görülüyor.
Bu fotoğrafta ise Saat Kulesi ve Tekeli Mehmet Paşa Camii görülüyor.
Şairlere ilham kaynağı olan, aşıklara ev sahipliği yapan Antalya’nın önemli simgelerinden birisi olan Karaalioğlu Parkı’ndan güzel bir kare. Çiçek bahçesi arasında yükselen palmiye ağaçlarının arasında görünen Akdeniz adeta bir masal yolu görünümünde.
Antalya’da bir zamanlar ticaretin önemli noktalarında birisi olan, şimdi ise yat turlarının yapıldığı Kaleiçi Yat Limanı da kartpostallarda yerini almış. Kartpostalda göze çarpan en önemli ayrıntı ise bir dönemin önemli yapılarından birisi olan Un Fabrikası. Fabrika, çıkan bir yangından hasar gördükten sonra restore edilmek yerine yıkılıyor. Alan şimdi otopark olarak kullanılıyor.
Falezlerin bitiş noktasından başlayan varyantlardan Konyaaltı Sahili’ni gösteren bu kartpostalda; Konyaaltı Caddesi’nden sahil boyu Kemer istikametinde giden yol resmedilmiş. Karedeki ayrıntı ise şu an yolun geçtiği bugünkü otel ve betonarme binalardan eser olmaması. Konyaaltı da daha yeşil görünüyor.
Tophane çay bahçelerinden aşağıya inen yolda çekilen karede Yat Limanı görülüyor..
Yivli Minare’den çekildiği düşünülen bu fotoğrafta Kalekapısı’nın farklı bir açısı görülüyor. Görüntülerde yıkılan eski Vakıflar İşhanı gibi artık yavaş yavaş yüksek binaların ortaya çıktığı gözlemlenebiliyor. Görüntülerde ayrıca Saat Kulesi etrafında halen taksi durağı olarak kullanılan alanın o dönemlerde minibüs durağı olarak kullanıldığını gözüküyor.
Antalyaspor’un ve Antalya’nın simgesi olan Yivli Minare’nin yer aldığı bir başka kartpostal.
Antalya’nın çok önemli caddelerinden biri olan, ortasından su arığı geçen, turunç ağaçlarıyla donatılan Atatürk Caddesi.. Güneş gözlüklü üç bisikletçinin geçtiği anda çekilen fotoğraf Antalya’nın bir başka güzelliğini yansıtıyor.
Gene varyantlardan çekilen ve Konyaaltı Sahili ile karşıda başı karlı Torosları gösteren bir başka kare. Karede şu anda Minicty olarak bilinen yerin ormanlık bir alan olduğu göze çarpıyor.
Antalya’nın iki güzelliğini bir arada tutan bir başka görüntü. Her zaman önemini koruyan Atatürk Caddesi ile Düden Şelalesi..
Kim bilir kaç kişinin özlemini, hasretini gideren bir kartpostal daha. Kartpostalda ticaretin merkezi konumunda olan Kaleiçi Yat Limanı’nda o dönem ayakta kalan Un Fabrikası ve önünde harıl harıl çalışan insanlar yer alıyor. Bir diğer karesinde ise Falezlerde yavaş yavaş yükselmeye başlayan çirkinlik abidesi binalar yer alıyor. Diğer iki karede de Sıçan Adası ve Karaalioğlu Parkı.