Yaşayan Antalya

Gaziantep Restaurant'da değişim

Gaziantep Restaurant, yarım asra yaklaşan tarihini türkü konseptiyle yeniliyor.

Abone Ol




Köklü mekanda büyük değişim
Ünü sınırlarımızı aşmış, yarım asra yaklaşan tarihiyle Antalya’nın en köklü işletmelerinden biri olan Gaziantep Restaurant, bugünlerde büyük bir değişim arifesinde. Mekânın mütevazı ve çalışkan sahibi Atanur Yılmaz, sektöre küçük yaşlarda girip her kademede emek vererek sonunda Gaziantep Restaurant’ın işletmeciliğine kadar uzanan başarı hikâyesiyle biliniyor.
Gaziantep Restaurant Artık Gaziantep Türkü Evi Oluyor
Uzun süredir müşterilerden gelen talepleri değerlendiren Atanur Yılmaz, mekânın konseptini kademeli olarak değiştirerek Gaziantep Türkü Evi’ne dönüştürme kararı aldı. Zaman içinde kebap, et ve balık çeşitlerinin azaltılarak tamamen türkü kültürüne uygun bir çizgi oluşturulması hedefleniyor. Bu büyük dönüşümle birlikte mekâna ünlü sanatçıların getirilmesi de planlanıyor.
Sahnenin yeni ruhu
Yaşar Sarıpınar gitar çalıyor, arkadaşı Ayhan Söyütlü ise bağlamasıyla eşlik ediyor. İkili, Grup Anka adıyla sahne alıyor. Dört yıldır Antalya’da müzik yaptıklarını belirten ekip, birçok önemli mekânda sahne aldıklarını, gönüllü olarak dernek ve vakıfların konserlerine eşlik ettiklerini söylüyor. Türküleri daha kaliteli bir anlayışla, Batı enstrümanlarıyla harmanlayarak yorumladıklarını ifade eden sanatçılar, dinleyicilerin bu tarzı çok sevdiğini vurguluyor. “Farkımız işimize duyduğumuz saygı ve emek. Sahnelerimize özen gösteriyoruz, sürekli repertuar çalışıyoruz. Bizce iyi ses ve düzgün yorum bir yetenek. Bu konuda ciddi iddiamız var. Dinleyicilerimizden çok olumlu dönüşler alıyoruz, bu da bizi çok mutlu ediyor.” diyorlar.