Halk sağlığı için yıl boyunca denetimler yapan Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında kullanım yoğunluğu artan ekmek fırınlarında denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, Fırıncılar Odası’nın belirlediği ekmek gramajlarının kontrolünden, işletmede bulunan ürünlerin son kullanma tarihlerine varana kadar birçok konuda denetimlerini gerçekleştiriyor. Yapılan denetimlerle halkın sağlıklı gıda tüketimi amaçlanırken, ekiplerin hijyen ve temizlik konularındaki hassasiyeti de önem arz ediyor. Ramazan ayının ilk gününden itibaren denetimlerini sıklaştıran ekiplerin, Ramazan ayı sonu ile Ramazan Bayramı’nda da denetimlerine hız kesmeden devam edeceği bildirildi.
Vatandaş sordu, zabıta yanıtladı
Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ziyaret ettiği işletmelerde yaptığı denetimlerin yanı sıra, vatandaşları da bilgilendiriyor. Altınkum Mahallesinde bir fırında yapılan denetim sırasında fırında alışveriş yapan bir vatandaşla karşılaşan Zabıta Müdürlüğü Ekip Şefi Murat Aksu, “Gıda ile ilgili herhangi bir şikayetim olursa nereye başvurmam gerekiyor” sorusuna “Konyaaltı Belediyesi olarak yetkimiz dahilinde olan hususlar var. Örneğin; ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etme ve işlem yapma yetkimiz var. Ekmek gramajlarıyla ilgili sizlerden şikayet alıyoruz. Gramajların ölçümünü yapıyoruz ve yetkili yerlere bildiriyoruz” yanıtını verdi.
Konyaaltı Belediyesi/Bülten
---