UNREAL ENGINE TERİMLERİ-23 

Bir video oyunu oynarken veya görsel olarak etkileyici bir film sahnesi izlerken “Bunu nasıl yapmışlar acaba?” sorusunun aklımıza takıldığı zamanlar olmakta. Bu soruya verilebilecek cevaplardan bir tanesi ise Unreal Engine’dir. İnanılmaz derecede gerçekçi grafikler üretme ve karmaşık animasyonları yönetme becerisiyle bilinen Unreal Engine, küçük bağımsız oyunlardan büyük yapımlara kadar pek çok proje için geliştiricilerin favorisi haline gelmiş bir oyun motorudur. Basit bir ifadeyle oyun motoru, geliştiricilerin oyunlar ve sürükleyici deneyimler oluşturmak için kullandıkları bir yazılım paketi olarak tanımlanabilir ancak Unreal Engine oyun sektörünün ötesine geçerek film, mimari, otomotiv tasarımı ve sanal gerçeklik eğitimi gibi farklı sektörlerde kendine yer edinmiş durumda. İster video oyunu tutkunu olun ister teknoloji meraklısı olun isterseniz de sadece modern medyanın perde arkasına bir merakınız olsun fark etmeksizin Unreal Engine isminin bir şekilde karşınıza çıkma olasılığı oldukça yüksek. 

Editor 

Unreal Engine’de editor ya da dilimizdeki karşılığı ile editör, geliştiricilerin projelerini oluşturdukları, test ettikleri ve düzenledikleri Unreal Engine’in ana ara yüzüdür. 

Viewport 

Unreal Engine’deviewport, geliştiricilerin nesneler arasında gezinip değişiklik yapmalarına olanak sağlayan, oyun dünyasını görüntüleyen, editörde yer alan bir penceredir. 

Content Browser 

Unreal Engine’decontent browser ya da dilimizdeki karşılığı ile içerik tarayıcısı, bir projedeki dokular (texture), modeller, ses dosyaları ve benzeri gibi oyun içi varlıkların görüntülenmesine, düzenlenmesine ve kullanılmasına olanak sağlayan bir paneldir.