Bir video oyunu oynarken veya görsel olarak etkileyici bir film sahnesi izlerken “Bunu nasıl yapmışlar acaba?” sorusunun aklımıza takıldığı zamanlar olmakta. Bu soruya verilebilecek cevaplardan bir tanesi ise Unreal Engine’dir. İnanılmaz derecede gerçekçi grafikler üretme ve karmaşık animasyonları yönetme becerisiyle bilinen Unreal Engine, küçük bağımsız oyunlardan büyük yapımlara kadar pek çok proje için geliştiricilerin favorisi haline gelmiş bir oyun motorudur. Basit bir ifadeyle oyun motoru, geliştiricilerin oyunlar ve sürükleyici deneyimler oluşturmak için kullandıkları bir yazılım paketi olarak tanımlanabilir ancak Unreal Engine oyun sektörünün ötesine geçerek film, mimari, otomotiv tasarımı ve sanal gerçeklik eğitimi gibi farklı sektörlerde kendine yer edinmiş durumda. İster video oyunu tutkunu olun ister teknoloji meraklısı olun isterseniz de sadece modern medyanın perde arkasına bir merakınız olsun fark etmeksizin Unreal Engine isminin bir şekilde karşınıza çıkma olasılığı oldukça yüksek.
VR Mode
Unreal Engine’deVR (Virtual Reality) Mode ya da dilimizdeki karşılığı ile Sanal Gerçeklik Modu, geliştiricilerin sanal gerçeklik başlıkları kullanarak doğrudan editörde sanal gerçeklik ortamları tasarlamalarına ve test etmelerine olanak tanıyan bir özelliktir.
Tracking
Tracking ya da dilimizdeki karşılığı ile takip etme, oyuncuların sanal ortamlarda doğal bir şekilde etkileşime girmesini sağlamak amacıyla sanal gerçeklik başlığının veya kumandaların hareketlerini takip eden bir sistemdir.
Teleportation
Teleportation ya da dilimizdeki karşılığı ile ışınlanma, hareket hastalığını (motion sickness) önlemek için oyuncuların bir noktadan diğerine “zıplamasına” olanak tanıyan yaygın bir sanal gerçeklik hareket sistemidir. Vücudumuz aslında hareket etmiyorken sanal gerçeklik cihazları hareket ediyormuşuz gibi bir illüzyon oluşturunca hareket hastalığı ortaya çıkabiliyor. Bu durumun sıklığı ve şiddeti kişiden kişiye değişebilmekte.