Sektörün önde gelen oyun motorlarından biri olan Unity, çeşitli platformlarda oldukça popüler ve görsel açıdan çarpıcı oyunların bazılarının temelini oluşturmakta. Peki bir oyun motoru ne işe yarar ve Unityneden öne çıkmakta? Oyun motorları, geliştiriciler tarafından video oyunları tasarlamak ve oluşturmak için kullanılan, karmaşık grafiklerden temel fizik ve mekaniklere kadar her şeyi oluşturmak için gerekli araçları sunan yazılım paketleri olarak tanımlanabilirler. Unity, hem sektöre ilk adımlarını atan acemilere hem de deneyimli profesyonellere hitap eden çok yönlü ve erişilebilir bir platform sağlaması sebebiyle öne çıkıyor. Mobil cihazlardan konsollara ve sanal gerçeklik sistemlerine kadar çok çeşitli platformları destekleyerek geliştiricilerin vizyonlarını çeşitli ve ilgi çekici yollarla hayata geçirmelerine olanak tanımakta. Bu vizyon ister küçük bağımsız bir oyun olsun ister büyük ölçekli bir yapım olsun.
Shader
Unity’de shader, ekrandaki piksellerin nasıl işleneceğini belirleyen bir programdır. Basit renk değişikliklerinden karmaşık aydınlatma ve gölgelendirmeye kadar geniş yelpazede görsel efektler oluşturmak için kullanılabilir. Unityiçinde yerleşik olarak sunulan shader’ların yanında geliştiriciler benzersiz görsel stiller elde etmek için kendi özel shader’larını oluşturabilirler.
Texture
Unity’detextureya da dilimizdeki karşılığı ile doku, bir üç boyutlu modele renk ve detay kazandırmak için uygulanan bir görüntüdür. Dokular kullanılarak deri, kumaş, metal ve benzeri gibi yüzeylerin görünümü oluşturulabilir.