Sektörün önde gelen oyun motorlarından biri olan Unity, çeşitli platformlarda oldukça popüler ve görsel açıdan çarpıcı oyunların bazılarının temelini oluşturmakta. Peki bir oyun motoru ne işe yarar ve Unityneden öne çıkmakta? Oyun motorları, geliştiriciler tarafından video oyunları tasarlamak ve oluşturmak için kullanılan, karmaşık grafiklerden temel fizik ve mekaniklere kadar her şeyi oluşturmak için gerekli araçları sunan yazılım paketleri olarak tanımlanabilirler. Unity, hem sektöre ilk adımlarını atan acemilere hem de deneyimli profesyonellere hitap eden çok yönlü ve erişilebilir bir platform sağlaması sebebiyle öne çıkıyor. Mobil cihazlardan konsollara ve sanal gerçeklik sistemlerine kadar çok çeşitli platformları destekleyerek geliştiricilerin vizyonlarını çeşitli ve ilgi çekici yollarla hayata geçirmelerine olanak tanımakta. Bu vizyon ister küçük bağımsız bir oyun olsun ister büyük ölçekli bir yapım olsun.
Static Batching
Unity’de Static Batching,çizim çağrılarının sayısını azaltmak için statik (hareket etmeyen) GameObject’leri tek bir mesh’de birleştiren bir optimizasyon tekniğidir. Bu teknik birden fazla nesneyi ayrı ayrı işlemenin getirdiği ek yükü azaltarak performansı artırır. Özellikle binalar veya araziler gibi çok sayıda statik nesnenin bulunduğu sahnelerde etkilidir.
Dynamic Batching
Unity’de Dynamic Batching, aynı materyali paylaşan ve birbirine yakın olan dinamik (hareketli) GameObject’leri gruplayarak çizim çağrılarının sayısını azaltan bir optimizasyon tekniğidir. Bu teknik, özellikle çok sayıda küçük, hareketli nesnenin bulunduğu sahnelerde, renderiş yükünü azaltarak performansın iyileştirilmesine yardımcı olur.Dynamic Batching, Unitytarafından otomatik olarak gerçekleştirilir. Bu yüzden performansı iyileştirmenin kolay bir yoludur.