Bir video oyunu oynarken veya görsel olarak etkileyici bir film sahnesi izlerken “Bunu nasıl yapmışlar acaba?” sorusunun aklımıza takıldığı zamanlar olmakta. Bu soruya verilebilecek cevaplardan bir tanesi ise Unreal Engine’dir. İnanılmaz derecede gerçekçi grafikler üretme ve karmaşık animasyonları yönetme becerisiyle bilinen Unreal Engine, küçük bağımsız oyunlardan büyük yapımlara kadar pek çok proje için geliştiricilerin favorisi haline gelmiş bir oyun motorudur. Basit bir ifadeyle oyun motoru, geliştiricilerin oyunlar ve sürükleyici deneyimler oluşturmak için kullandıkları bir yazılım paketi olarak tanımlanabilir ancak Unreal Engineoyun sektörünün ötesine geçerek film, mimari, otomotiv tasarımı ve sanal gerçeklik eğitimi gibi farklı sektörlerde kendine yer edinmiş durumda. İster video oyunu tutkunu olun ister teknoloji meraklısı olun isterseniz de sadece modern medyanın perde arkasına bir merakınız olsun fark etmeksizin Unreal Engineisminin bir şekilde karşınıza çıkma olasılığı oldukça yüksek.
Force
Unreal Engine’deforceya da dilimizdeki karşılığı ile kuvvet, bir nesnenin hareket etmesini veya yönünü değiştirmesini sağlamak için uygulanan itme veya çekme gibi işlemlere denir. Bir insanın bir kutuyu ittirmesi, rüzgârın bir bayrağı sallaması, bir roketin yukarı doğru fırlaması ve benzeri gibi pek çok örnek verilebilir.
Impulse
Unreal Engine’deimpulse, bir nesnenin aniden hareket etmesine neden olan, nesneye uygulanan ani ve güçlü bir kuvvettir. Örneğin beyzbol sırasında topa bir sopayla aniden vurulması gibi.
Physics Material
Unreal Engine’dephysics materialya da dilimizdeki karşılığı ile fizik materyali, bir nesneye atanan ve bu nesnenin fizik sistemi içinde nasıl tepki vereceğini belirleyen bir dizi özelliktir. Örneğin nesnenin ne kadar esnek veya kaygan olduğu gibi özellikler.