Bir video oyunu oynarken veya görsel olarak etkileyici bir film sahnesi izlerken “Bunu nasıl yapmışlar acaba?” sorusunun aklımıza takıldığı zamanlar olmakta. Bu soruya verilebilecek cevaplardan bir tanesi ise Unreal Engine’dir. İnanılmaz derecede gerçekçi grafikler üretme ve karmaşık animasyonları yönetme becerisiyle bilinen Unreal Engine, küçük bağımsız oyunlardan büyük yapımlara kadar pek çok proje için geliştiricilerin favorisi haline gelmiş bir oyun motorudur. Basit bir ifadeyle oyun motoru, geliştiricilerin oyunlar ve sürükleyici deneyimler oluşturmak için kullandıkları bir yazılım paketi olarak tanımlanabilir ancak Unreal Engineoyun sektörünün ötesine geçerek film, mimari, otomotiv tasarımı ve sanal gerçeklik eğitimi gibi farklı sektörlerde kendine yer edinmiş durumda. İster video oyunu tutkunu olun ister teknoloji meraklısı olun isterseniz de sadece modern medyanın perde arkasına bir merakınız olsun fark etmeksizin Unreal Engineisminin bir şekilde karşınıza çıkma olasılığı oldukça yüksek.
Ray Tracing
Ray Tracingya da dilimizdeki karşılığı ile Işın İzleme, ışık kaynaklarından yayılan ışınların yolunu takip edip gerçekçi yansımalar ve gölgeler üreterek gerçekçi aydınlatmayı simüle eden bir teknolojidir.Ray Tracing, günümüzde pek çok oyunda karşımıza çıkan, grafiksel açıdan ciddi farklar oluşturabilenbir teknoloji.
Post-Processing
Post-processing, işlenmiş (renderedilmiş) son görüntüye ekranda görüntülenmeden önce uygulanan görsel efektleri ifade eder. Bu efektler arasında color grading, bloom, depth of field, motion blurvebenzeri gibi efektler bulunabilir.Post-processing, bir oyunun görsel kalitesini artırmak, sunduğu atmosferi geliştirmek, oyuncu için daha gösterişli ve sinematik bir deneyim oluşturmak için kullanılır.