Bir video oyunu oynarken veya görsel olarak etkileyici bir film sahnesi izlerken “Bunu nasıl yapmışlar acaba?” sorusunun aklımıza takıldığı zamanlar olmakta. Bu soruya verilebilecek cevaplardan bir tanesi ise Unreal Engine’dir. İnanılmaz derecede gerçekçi grafikler üretme ve karmaşık animasyonları yönetme becerisiyle bilinen Unreal Engine, küçük bağımsız oyunlardan büyük yapımlara kadar pek çok proje için geliştiricilerin favorisi haline gelmiş bir oyun motorudur. Basit bir ifadeyle oyun motoru, geliştiricilerin oyunlar ve sürükleyici deneyimler oluşturmak için kullandıkları bir yazılım paketi olarak tanımlanabilir ancak Unreal Engineoyun sektörünün ötesine geçerek film, mimari, otomotiv tasarımı ve sanal gerçeklik eğitimi gibi farklı sektörlerde kendine yer edinmiş durumda. İster video oyunu tutkunu olun ister teknoloji meraklısı olun isterseniz de sadece modern medyanın perde arkasına bir merakınız olsun fark etmeksizin Unreal Engineisminin bir şekilde karşınıza çıkma olasılığı oldukça yüksek.
Pawn
Unreal Engine’deki Pawnya da dilimizdeki karşılığı ile Piyon, genellikle bir oyundaki karakterleri veya araçları temsil eden, oyuncular veya yapay zekâ tarafından kontrol edilebilen bir aktör türüdür.
Controller
Unreal Engine’deki Controllerya da dilimizdeki karşılığı ile Kontrolcü, bir piyonu (pawn) kontrol etmekten, oyuncu girdilerini veya yapay zekâ komutlarını harekete ve eylemlere dönüştürmekten sorumlu olan nesnedir.
Level
Level ya da dilimizdeki karşılığı ile Seviye, bir oyun dünyasının içerisinde yer alan,oyun dünyasının bağımsız bir parçasını ifade eder. Örneğin tek bir harita veya bir sahne gibi.