Son yıllarda birçok kavram anlam ve yorum bazında birbirine girmiş durumda.
Çünkü birçok kavrama insanlar birbirilerinin baktığı gibi bakmak yerine ya bu kavramı yok sayıyorlar ya da o kavramı kendilerine göre yorumluyorlar.
İnsanları ikileme sokan şaşkınlığa iten kavramların en önemlilerinden birisi de dostluktur.
Dostluk, kişinin bilinçli ve çıkarsız sevmesi ve onun tarafından aynı şekilde sevilmesi anlamı taşır ya da bireylerin kan bağı olmadan koşulsuz ve şartsız sevdiği anlamı olarak adlandırılır.
Peki bir insan için bu kadar önem taşıyan dostluk kavramı neden herkes tarafından aynı dozda aynı anlamda görülmüyor.
Bilim insanları özelliklede sosyal bilimciler, psikologlar insani açıdan dostluk kavramını inceledikleri zaman bu kavramın bazı menfaatçi insanlar tarafından kendi çıkarları doğrultusunda kullanıldığı konusunda aynı fikirdeler.
Böylesine eğilip bükülen dostluk kavramı bazılarında samimi duygular uyandırırken bazılarında ise belli hedeflerine ulaşana kadar kullandıkları bir kavram olarak karşımıza çıkıyor.
Tabii ki böyle insanların kendi menfaatleri doğrultusunda dostluk kavramını kullanması dostluk kavramına inanan insanları zarara sokabiliyor üzebiliyor ruhen acıtabiliyor.
Dostluk kavramını kendi menfaatleri doğrultusunda kullananlar amaçlarına ulaşıncaya kadar dostluğu abartmaya dostluk böyle olur havası vermeyi ihmal etmezler böyle davranarak karşısındaki insanı sahte dostluklarıyla daha çok inandırıp çabuk kandırabilmeyi hedeflerler.
Bu kadar dejenere olmuş dostluk kavramı insanlar üzerinde inandırıcılığını kaybetmiş gözüküyor.
O yüzden dostluk kavramına geç de olsa büyük zararlara uğramış olunsa da temkinli yaklaşmak en iyisi olarak gözüküyor.
Gönlünüz ve kalbiniz gerçek dostluklara ve gerçek dostlara yakın sahte dostluklardan sahtekar dost görünümlülerden uzak olsun.