Çağımız teknoloji çağı olarak, teknolojide her geçen gün yeni gelişimlerle devam ediyor.
Teknolojinin sosyal yaşama insanoğluna en büyük hediyelerinden bilgisayarlar ve akıllı telefonlar birer bilgi hazinesi gibi her an elimizin altında yanı başımızdalar.
Herhangi bir bilgiye ulaşmak için bilgisayara ya da akıllı telefonunun arama motoruna yazıldığı zaman o bilgiye sahip olunabiliyor.
Daha önceki yıllarda bilgisayarların akıllı telefonların arama motorlarının yaptığını ansiklopediler yapıyordu ansiklopediler de fasiküllerden oluşuyordu.
Bir ansiklopedi, konusuna dalına ve bilimselliğine göre değişik sayıda fasiküllerden oluşuyordu.
Fasiküller de genelde alfabedeki harf sıralamasında kendi konularından oluşuyorlardı.
Fasiküllerin bitişiyle de ansiklopedi tamamlanmış oluyordu.
Bilim insanları insan hayatını fasiküllerden oluşan bir ansiklopedi olarak görüyorlar.
İnsan hayatının birinci bölüm fasikülü dünyaya gelişi ve ailesinden oluşuyor.
İnsanının bu varoluş fasikülünden sonraki fasiküllerinin oluşumunda genelde kendi ruhi durumu kapasitesi hayata bakışı istekleri hedefleri dirayeti zekası önemli rol oynayan unsurlardır.
İnsan kendi hayat fasiküllerinin "bölümlerinin" oluşumunda verdiği kararlarla etkin rol oynar.
İnsanların yaşam fasiküllerinin yazılışında çevrelerindekilerin bu bölümlerde etkinlik derecesi insan ansiklopedisinin son noktası koyulurken doğru ya da yanlış, iyi ya da kötü, faydalı ya da zararlı olmasını belirler.
İnsanın kendi yaşam ansiklopedisinin başlangıcındaki fasiküller güzelliklerin ve çirkinliklerin durumuna göre sonraki bölümlere artı veya eksi yönde yön verir.
İnsan yaşamının bazı bölümlerinde durup yaşamının daha önceki bölümlerini gözden geçirip doğrularına yanlışlarına bakıp kendi hayat ansiklopedisinin ileriki fasiküllerinde yanlışlarını tekrar etmediği sürece yaşam ansiklopedisi düzgün bir biçimde bitmiş olur.
Gönlünüz ve kalbiniz hayat fasiküllerinin her bölümüne özen göstererek kişilik ansiklopedisini oluşturanlarla olsun.