Yakını görememe anlamına gelen "Hipermetropi" hastalığında göz anatomisinin bozulmasına bağlı olarak retinaya ulaşması gereken görüntünün yanlış odaklanması olarak tanımlanır.
Tıp insanları göz anatomisinin bozulmasının da çeşitli nedenleri olduğunu işaret ederler.
"Hipermetropi" hastalığında yakını görememe çeşitli sıkıntıların yaşanmasına neden olur.
Bir göz hastalığı olan "hipermetropi " gözümüzün bize fiziki bir karartması yakınımızı görüntü olarak bize göstermemesidir adeta.
Sosyal yaşamımızda bazen akıl algılarımız adeta körelir bizim aleyhimize olan birçok şeyi göremez oluruz.
Yakınımızda dönen olayları aleyhimize işleyen maddi manevi gelişmeleri göremememiz de adeta gözümüzde oluşan "hipermetropi"nin gözümüzdeki sıkıntıların bize maddi manevi sıkıntıları olarak dönüşmesidir.
"Hipermetropi" tıp insanlarının tıp teknolojisini her geçen gün geliştirmesiyle gözün başarılı bir şekilde tedavisiyle noktalanabiliyor.
Sosyal hayatta maddi manevi zararlarda yakını görememe ise insanın kendi değerini tekrardan hissetmesiyle kırılan iradesini tekrar sağlamlaştırmasıyla içinde yaratılan umutsuzluk bıkkınlık yorgunluk gibi kendisine zarar veren etkenlerden kurtulmasıyla başarılır.
Gözümüzdeki hipermetropiyi tıp göz uzmanlarının tedavisine bırakırken sosyal hayatta bize zarar veren çevremizdeki insanların bize yaşattığı maddi manevi zararları ise ancak bizim aklımızla dik duruşumuzla net görebilir ortada kafamızı bulandıran sisi kaldırarak zararlardan kurtulabiliriz.
Gerek gözümüzde oluşan yakını göremememiz gerekse sosyal hayattaki yakını görememelerimiz kendimize verdiğimiz değerle direkt ilgilidir.
Kendimize ne kadar değer verirsek o kadar çok net görürüz hem gözlerimizle hem aklımızla.
Kalbiniz ve gönlünüz "hipermetropiden" uzak hem gözleriyle hem aklıyla net gören insanlarla olsun.