Hoşgörü, kişinin kendinden farklı düşünen inanç ve davranışlarda bulunan kişilere karşı saygılı sevecen ve katlanılır olma hali olarak toplumumuzda sosyal hayat içinde nitelendirilen ismidir.
Hoşgörü, kişinin kendisine yapılan onaylamadığı şeylere bir nevi göz yumma halidir.
Hoşgörü, özellikle kişinin çevresine bir şekilde sızmış girmiş kişilerce istismar edilen iyi niyet olgusudur.
Daha çok insani yönü olan kalplerinde akıllarında kötü düşünce olmayan insanlar iyi niyet görüşü yaygındır.
Kendilerine maddi manevi menfaat peşinde koşanlar iyi niyetli kişilerin çevrelerine bir şekilde girip onların hoşgörülerini istismar ederek kendilerine her türlü kazanç sağlamaktadır.
Hoşgörüsünden kendilerine çıkar sağlamak isteyen maddi manevi çıkar peşinde koşanlar hedeflerine iyi kalpli iyi niyetli kötülük nedir bilmeyen maddi durumu iyi mesleklerinde başarılı kariyerleri olan kadınları seçerek onların hoşgörülerinden faydalanıp kendilerine her türlü kazancı sağlamaktadır.
Bu nedenledir ki iyi niyetli güzel kalpli hoşgörüsü geniş olan insanların hoşgörülerinde sınır koyması ve buraya kadar demesi gerekmektedir.
Yoksa uyanık ve kurnaz olan hatta kurumsal mesleğinin kendisine verdiği avantajları hoşgörüsünden kendisine çıkar sağlayacağı kişilere sanki sadece onu faydalandırıyor görüntüsü vererek maddi manevi istismarında yaptıklarına konuştuklarına davranış ve söylemleri için hoşgörü sınırını deldiklerini görüyoruz.
Böyle art niyetli kişilerce masumane insani bir göz yumma hali olan hoşgörü kavramını kendilerine dönük sınırsız menfaatler silsilesi genişliği olarak kullanılmaktadır.
Özellikle maddi durumu iyi mesleğinde başarılı kariyerleri olan kadınların hoşgörü ve iyi niyetli bakışlarını davranışlarını kontrol edip çevrelerine bir şekilde girmiş olan menfaatçi insan kılıklı canlılarca kendilerinin maddi manevi sömürülmesine dur demeleri kendi lehlerine olacaktır.
Gönlünüz ve kalbiniz hoşgörüde sınır koyabilenlerden ve hoşgörüsü yüzünden maddi manevi istismarlardan kurtulanlara yakın olsun.