Depresyon; günümüzde sokakta ya da kişisel sohbetlerde sıkça duyduğumuz bir kelime olarak hayatımızda baş köşedeki yerini koruyor.
Depresyon; bireylerin kendilerini psikolojik olarak iyi hissetmediği çok uzun süreler devam edebilen ve günlük hayatı etkileyebilen psikolojik bir rahatsızlık olarak adlandırılır.
Motivasyon eksikliği, değersizlik hissi, karamsarlık, mutsuzluk, suçluluk duygusu depresyon belirtisi olarak bilinir.
Majör depresyon ise beslenme, uyku düzeni, egzersiz, iş hayatı gibi faktörlerin kişide ruhsal bozukluklar yaparak kişinin günlük aktivitelere ilgisini azaltarak hayatını tamamen etkileyen ve duygusal çöküntülere sebep olan bir duygu durum bozukluğudur.
Hormonal bozukluklardan oluşabileceği gibi kalıtsal olabilir veya ekonomik durum çevresel faktörlere bağlı olarak da gelişebilir.
Kişinin sağlıklı kararlar vermesini engelleyen geleceğini net göremeyen hemen hemen kendi lehine olan adımları atmasına adeta müsaade etmeyen majör depresyon kişinin ayağında bir zincirdir.
Depresyonu kendi ruhuna yapışmış ve ömür boyu böyle yaşayacağını sanan kişilerin kendilerinin değerli olduğunun farkına vararak özgüvenlerine tekrar kavuşma arzusuyla bu duygusal çöküntüden çıkabileceği gerçeğini sosyal yaşamda çok görmekteyiz.
Majör depresyon yaşayan kişilerin en büyük düşmanları kendisinin bu durumundan maddi manevi faydalanan çevresindeki kişilerdir bu menfaatçi kişilerin niyetlerini görüp bunları çevrelerinden uzaklaştıranlar sağlıklı ruhsal düzenlerine kavuşabiliyorlar.
Bilim insanları majör depresyon içinde bulunan insanların çevrelerinde kendilerine gerçek moral motivasyon veren insanlarla kendilerini her zaman azarlayan onların üzerinde kendi amaçları doğrultusunda egemenlik kurmaya çalışan maddi manevi istismarcı kişileri ayırt etmesiyle bu durumdan kurtulabileceklerini vurguluyorlar.
Gönlünüz ve kalbiniz majör depresyonda bile kıymet verdiği insanın yanında olabilen insanlara yakın olsun.