Hani derler ya on parmağında on marifet var diye bazı insanlar kendi kabiliyetlerini yeteneklerini küçük yaşlarda keşfedip çok çalışarak birbirinden ayrı gibi gözüken mesleklerde başarılı olabiliyorlar.
Selen Beytekin de bunlardan birisi. 8 yaşında piyano çalmaya başlayıp caz şarkıları söyleyerek dünyanın birçok ülkesinde başarılı konserlere imza atabilmiş.
Selen Beytekin 17 yaşında girdiği İTÜ inşaat mühendisliğinde okurken bir taraftan TÜBİTAK'ın matematik ödüllerini kazanıp bir tataftan da profesyonel müzik hayatını sürdürebilmiş.
İnşaat mühendisliğinden sonra yüksek lisans yaptığı mimarlıktaki verdiği tezde matematikle müziği birleştirerek bir insana çaldığı piyano ile akarsuyu gözlerinde canlandırtmayı başarmış.
Bütün bunların yanı sıra astronomi ve psikolojide de kendisini eğitmiş ve geliştirmiş.
Bütün bu başarıların altında matematik sevgisi ve sevdiği işleri meslekleri yapması yatıyor.
Selen Beytekin kendi değerinin yeteneklerinin farkında olarak çok çalışmış ve kimsenin kendisini durdurmasına geri çekmesine kendisinde özgüven eksikliği yaratıp tembelliğe en önemlisi de kendisini birilerinin değersizleştirmesine izin vermemiş.
Matematikte başarılarını ispatlamış ve çok iyi üniversiteleri bitirip mesleki başarı ve kariyer yaptıktan sonra bir şekilde etrafında olan insanların güdümüne sokulmaya çalışılan kadınlar Selen Beytekin'i kendilerine örnek alabilirlerse içine sokulmak istedikleri girdaptan kurtulabilirler.
Matematik herkesin başarabildiği bir bilim dalı asla değildir, onca matematik problemini çözmüş olup bir o kadar da mesleklerinde başarılı olup kariyer yapmış olduklarını hatırlayarak önüne çıkartılan suni hayat problemlerini çok rahat çözebileceklerini kendi değerlerinin farkına vararak çözebilirler.
Birçok mesleki başarılı ve kariyer sahibi kadın en az Selen Beytekin gibi kendine ideallerine sahip çıkarak ulaşabilirler.
Yeter ki kendilerinin farkına varsınlar.
Gönlünüz dostluk ve spor dolsun.