Suluboya tarihi 1800’lere dayanan kendine özgü bir boyama tekniğidir. İlk kez İngiltere’de ortaya çıkmış ve orada geliştirilmiştir. Ülkemizde suluboyaya Hoca Ali Rıza bey öncülük etmiştir. Doğal parlaklık içermesi ile hafif, hızlı ve geniş renk skalasıyla birlikte görsel çeşitlilik yaratılabilmektedir. Suluboya resim yapmak, gem vurulamayan, zapt edilmesi zor, oldukça vahşi ama çok çekici soylu bir ata binmek gibidir. Soylu atın ne zaman şaha kalkacağı, ne zaman huysuzlanacağı belli değildir. Ne ilişkisi var derseniz kullanılan kağıt ve boya karıştırılan su arasında hareket eden bir canlılık vardır. Akıp giden özgür bir tavır söz konusudur. Suluboya workshopları stresten uzak, güzel ve yaratıcı zaman geçirip suluboya özgü teknikleriyle birlikte sanatseverlerin izlemesine imkan sunulduğu bir etkinliktir. Bu etkinlikle ayrıca suluboya resim sanatının tanıtılması, sevdirilmesi, tüm tekniklerinin gözler önüne sunulması ve öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Gülay Eroğlu: 1968 Ankara doğumlu, 1986 Ankara Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi resim bölümü, 1988 Ankara Kız Teknik Çini Seramik Bölümü, 2004 Süleyman Demirel Ünivesitesi Burdur Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliğinden mezun. Antalya Halk Eğitim Merkezinde üç sene resim dalında yetişkinlere ve çocuklara eğitim verdi. Yağlıboya, suluboya, pastel, karakalem resim teknikleri üzerine amatör sanatçılar yetiştirdi. Birçok sivil kurum ve derneklerde gönüllü olarak resim çalışmalarına destek vermektedir. Antalya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje yarışmasında Renklerin Dansı isimli projesi 1’incilik ödülü kazandı. Ayrıca 2017 Tayvan Taipei Galeri Ödülünü kazanmıştır. Ada ülkesi uluslararası sanatçıları grubu üyesi Tayvan, Taipei, ülkemizin bir çok illerinde elliden fazla karma sergiye katılmıştır. Halen sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.
İbrahim Ünay: 1956 Amasya-Taşova’da doğdu. 1979 Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümünden mezun oldu.1986 yılında Iğdır Halk Eğitim Merkezinde ilk sergisini açtı. Türkiye’nin çeşitli illerinde sergiler açtı. Antalya’da karma sergilere katıldı. Eserlerini suluboya ve akralik tekniğinde lekesel bir anlayışla üretmektedir. Konularını tarih, kültürel, doğa ve köy yaşamından almaktadır. Yurdumuzun her şehrinde sergi yapma düşüncesindedir. Yurt içi ve dışı özel ve tüzel kişilerde eserleri bulunmaktadır.
Mustafa Köseoğlu: 1950 yılında Çorum’da doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitirdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde lisansını tamamladı. Biri Almanya Nürnberg’de olmak üzere Türkiye’nin önemli galerinde 39 kişisel sergi açtı. Çok sayıda uluslararası çalıştayda yer aldı. Sanatçı; akrelik, suluboya ve heykel disiplinlerinde eserler üretmektedir. 8 kez İstanbul TÜYAP Sanat Fuarında, 6 kez Ankara Ankart Sanat Fuarında, 2 kez Art Ankara Sanat Fuarında yer almıştır. Bir renk ve figür ressamıdır. Resminin omurgası vazgeçilmez bir desen anlayışına dayanır. Desen sanatçının kendini en yalın ifade etme biçimidir. Sanatçı; figürlerinde alıştığımız dinamizm ve çizginin egemen olduğu anlık tespitlere soyutlayıcı bir tavır ile yaklaşmaktadır. Dinamik resimleri, rengi kullanma yolu ve çizgi gücü imzası olmuştur. Yurt içinde ve yurt dışında önemli kollesiyonlarda eserleri bulunmaktadır.
Ertuğrul Hepgüzel: Eskişehir doğumlu sanatçı sevdiği resim çalışmalarını aralıklı olarak sürdürdü. Okullar arası resim yarışmalarında çeşitli derecer aldı. Ressam Muhittin Selamet Resim Atölyesinde beş yıl boyunca eğitim aldı. Suluboya ağırlıklı eserler yapan sanatçı, resimlerinde ağırlıklı olarak potre, Anadolu teması ve figüratif eserlere yer vermiştir. Dört kişisel sergi gerçekleştiren sanatçı çok sayıdada karma sergilere katılmıştır. Halen GÜSAD yönetim başkanlığı yapmaktadır. Yurt içinde grup ve çok sayıda karma sergiye katılmıştır.
Yusuf Kemal Çankaya:1955 Antalya doğumlu sanatçı resim sanatına Antalya’da devam etmaktadir. Resim sanatındaki yolculuğuna desen ve suluboya çalışmalarıyla devam eden sanatçının mimariye olan özel ilgisinden dolayı Antalya Kaleiçi’nin nostaljik dokusunu bölgeye has cumbalı evlerini barındıran dar sokaklarını resimlerinde konu olarak işlemiştir. Sanatçı zaman içerisinde mimarı dışında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri sanaatkarları da suluboya tekniği ile çalışmıştır. Birçok karma sergiye katılan sanatçı beş kişisel sergi açmış ve sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.
Sanatı var edene de sanatı yaratana da selam olsun.