Değerli dostlar, uzun bir aradan sonra tekrar bir aradayız. Tüm spor dostlarına selam olsun. Yazıma başlarken yıllarca amatörün kahrını çeken değerli bir büyüğümden bahsetmemek olmaz.
Yıllardır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde çalışan, amatörlerin babası EkremYünlü emekli olarak yeni hayatına başlaması ile biraz hüzünlendik. Onun yerine ise yine herkesin tanıdığı, spor dostu Feridun Öten gelmiştir. O’na da yeni görevinde başarılar diyorum. Nedenine gelince; 25 amatör takıma Zeytinköy’de bulunan 100. Yıl Spor Kompleksi’nde antrenman sahası ayarlamak kolay olmasa gerek. Bir de yeri gelmişken sahaları ışıklandırma ile ilgili gece antrenman yapacak olan takımlarımızdan para isteniyor olması. Hiç bir geliri olmayan kulüplerimizden para istenmesi kocaman bir ayıp. 15 Temmuz ruhuna uygun olsun diye Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın basın yolu ile söylediği, yeni yönetmeliğe göre amatör kulüplerimizden antrenman için ‘para’ alınmayacağı söylemi uygulanmamaktadır. Bu konuya dikkat çekmek ve sayın bakanımızın sözlerini yönetmeliği uygulayarak kulüplerimizi rahatlatmak lazım.
Yeri gelmişken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Akdeniz Bölge Müdürlüğü’ne değerli spor adamı, amatör dostu sayın Ahmet Köksalan atanmıştır. Bölgemizi çok iyi tanıdığından çok büyük bir katkı vererek başarılı olacağına inanıyor ve kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.
Dostça kalın sporla kalın…