Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, son dönemde 'GDO'lu ekmek' başlığıyla yer alan haberlerin kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yol açtığını, tüm fırıncıları zan altında bıraktığını belirtti. Bütün ekmek üreticileri tarafından kullanılıyormuş gibi lanse edilen bir katkı maddesi nedeniyle 'GDO'lu ekmek üretiliyor' haberlerinin tüm sektöre mal edilmesinin haksızlık olduğunu kaydeden Başkan Davut Çetin, "Ekmeğin bizim toplumumuzda farklı bir yeri var. Birçok aile için ekmek temel besin maddesi. Bu ürünün, buğdayın ekiminden ekmeğin üretim aşamasına kadar tüm süreçlerinin denetim altına alınması gerekiyor" dedi. Ekmek üretimi yapan işletmelerin iyi denetlenmesi gerektiğine değinen Başkan Çetin, "Bütün bir sektör zan altında kalıyor. İşini layığı ile yapanlar bile bu gelişmelerden olumsuz etkileniyor" dedi. Ruhsatsız işletme uyarısı ATSO Fırıncılık ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi üyesi Murat Totoş ise Adana'da bir firmanın ürettiği ekmekten GDO'lu soya çıktığı hatırlatarak, bazı basın yayın organlarının buna istinaden yaptığı haberlerle kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini söyledi. Kamuoyunda adeta tüm fırınlarda GDO'lu ekmek üretildiği şeklinde bir algı oluştuğunu vurgulayan Totoş, "İşini layıkıyla yapanla, yapmayanı aynı kefeye koymak yanlış. Münferit bir suçu da bütün fırıncıların sırtına yüklemek doğru değil" diye konuştu. ATSO bünyesinde Fırıncılık ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi olarak yıllardır sektörün sorunlarını dile getirdiklerini ifade eden Murat Totoş, sektörde ruhsatsız işletmelerin çokluğuna ve denetimlerin yetersizliğine dikkati çekti.
DHA
DHA