banner192
banner203

Hayvancılığın  sorunları tartışıldı

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, et sorununun çözümünün süt tüketimini artırmak ve besi materyali ithal etmek olduğunu, ithalatın çözüm olmadığını söyledi

Süt tüketimi artırılsın
Kırmızı et fiyatlarındaki artış, besici ve kasapların yaşadığı sorunlar, Antalya'da düzenlenen toplantıda ele alındı. Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, toplantıda yaptığı konuşmada, et sorununun çözümünün, süt tüketiminin artmasından geçtiğini belirtti. Herkesin birer bardak daha fazla süt içmesinin sorunun çözümüne katkıda bulunacağını anlatan Yalçındağ, şunları kaydetti: ''Süt para etmezse et olmaz. Bugün süt üretimimiz yıllık 12 milyon ton. İnek sayımız ise 4,5 milyon. Bunlardan doğan erkek inek sayısı 2 milyon 250 bin. İnek sayımızın 6-7 milyon, süt üretiminin yıllık 20 milyon ton olması gerekir. Doğru yönetilecek bir hayvancılık politikasıyla et sorunu 3 yılda çözüme kavuşur. Et ithalatı nereye kadar? Bu kesinlikle çözüm değil. Çözüm, besi materyali ithal edilmesindedir.''

Besicilik özendirilsin
Koyunculuk sektörünün iyiye doğru gittiğini ifade eden Yalçındağ, 2010 yılında kesilen dişi kuzu sayısında ciddi bir azalma olduğunu, 2012 yılından itibaren koyunculuk sektörünün rahatlayacağını sözlerine ekledi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok da konuşmasında, uzun süredir ülke gündemini et fiyatlarının oluşturduğuna dikkati çekti. Sevimçok, ''Bundan 20 yıl öncesine kadar, Türkiye bir tarım ülkesiydi. Hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülkeydi. Ancak bugün canlı hayvan ithal eden bir ülkeyiz'' dedi. Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı ise yurtdışından et getirmenin çözüm olmadığını, besiciliğin özendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Anahtar Kelimeler:

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Yap Yeni Üyelik

banner20