Ev dışı tüketim sektörünün öncü markası Unilever Food Solutions’ın, 250’si UFS şefi olmak üzere 1600’den fazla global şefin çalışmaları ve öngörüsü ile hazırladığı Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2024’ün Türkiye’deki ikinci etkinliği, Türk mutfağının kilometre taşlarından biri olarak kabul edilen Antalya 7 Mehmet Restoran’ın ev sahipliğinde yapıldı. 7 Mehmet Restoran’ın şefi ve işletmecisi Mehmet Akdağ, Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2024’te yer alan trendleri 7 Mehmet’in felsefesiyle bir araya getirerek oluşturduğu tabaklarıyla davetlilere eşsiz bir deneyimle sundu. 1937’den bu yana Türkiye ve dünyadan önemli misafirleri ağırlayan ve sayısız ödüle layık görülen 7 Mehmet’in keyifli atmosferinde gerçekleşen etkinlikte lezzetli yiyecekler yerini aldı. Davette sektörde adından söz ettiren şefler, sektör temsilci ve profesyonellerinden birçok önemli isim de yer aldı.
‘Mutfak felsefesi ile uyumlu’
Unilever Food Solutions Türkiye Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz 7 Mehmet Restoran’da gerçekleşen Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2024’ün ikinci etkinliği hakkında konuşarak, “Turizmin başkenti Antalya’da olmak son derece önemli. 1600’den fazla global şefin çalışmaları ve öngörüsünü aldık. Türk mutfağının kilometre taşlarından kabul edilen 7 Mehmet Restoran’da gerçekleşen bu akşamki etkinlik, bizlere ne kadar doğru bir çalışmaya imza attığımızı bir kez daha gösterdi. Öncelikle, Unilever Food Solutions ürünleri ve markalarının, her tabağa mükemmel şekilde entegre olan lezzetli ve çözüm odaklı ürünler olduğunu burada birlikte deneyimledik. Sonrasında ise uzun çalışmalarla oluşturulan Geleceğin Menüleri Trend Raporu, 7 Mehmet Restoran’ın mutfak felsefesiyle harika bir uyum sağlayarak doğru yolda olduğumuzu yine bize gösterdi. Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nu yayınlarken de hedefimiz buydu; bu raporun mutfağımızın önemli şeflerine yön vermesi ve bu şeflerin deneyimi ile her mutfağa uygun olarak özenle hazırlanan Unilever Food Solutions ürünlerinin mutfaklarda daha fazla yer alması. Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun her şef tarafından farklı yorumlarla ele alınarak bizleri bile şaşırtacak şekilde lezzetlerle karşımıza çıkması da bizler için hem gurur hem de ilham verici. Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun yansımalarını ve etkilerini farklı etkinliklerde görmeye devam edeceğiz. Ev dışı tüketim sektöründe yenilikçi yaklaşımlarıyla öncü olan Unilever Food Solutions, dünyanın farklı kültürlerinden gelen 1600’den fazla şefin çalışmaları ve ön görüsüyle, şef ve işletmecilere ilham kaynağı olan Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2024’ü geçtiğimiz ayın sonunda yayınladı. Rapor; sektör profesyonellerinden büyük ilgi görürken, Türkiye için belirlenen 5 trend de ülkenin önemli şefleri tarafından menülerde yorumlanmaya başladı. Unilever Food Solutions’ın Türkiye için belirlediği; Karşı Konulmaz Sebzeler, Gelenekten Geleceğe Lezzetler, İyi Hissettiren Yiyecekler, Düşük Atıklı Menüler ve Lezzet Şoku Trendleri; Antalya’da 7 Mehmet’in şefi Mehmet Akdağ tarafından lezzete dönüştü” dedi.
5 trendi menüye taşıdılar
7 Mehmet Restoran’ın şefi ve işletmecisi Mehmet Akdağ ise 5 trendi Türk mutfağının geleneksel lezzetleri ve yerel malzemeleri ile menüye taşıdıklarını hatırlatarak, “Geleneksel yemekler şeflerin kendilerine özgü dokunuşları ile günümüzde de tercih edilmektedir. ‘Gelenekten Geleceğe Lezzetler’ trendi menüde ‘Kulaklı Çorba/Elmalı Eriştesi’ olarak yorumlandı. Yemeğin sağlık ve lezzet değerlerine birlikte odaklanan ‘İyi Hissettiren Yiyecekler’ trendine ise ‘Yeşil Erikli Kuru Cacık/Taze İç Bakla Favası’ olarak menümüzde yer verdik. ‘Karşı Konulmaz Sebzeler’ trendini ‘Enginarlı Bademli Pirinç Pilavı’ yorumuyla sunduk. Düşünülmemiş tat kombinasyonları ve sıra dışı lezzetler sunmanın radikal yollarının yer aldığı ‘Lezzet Şoku’ trendini ‘Çilekli Oğlak Bodigo/Oğlak Köftesi/Hibeş/Portakallı Keşkül’ ile sunarak davetlilere lezzet deneyimi yaşattık. Mutfaklarımızda atığı azaltmayı vurguladık. ‘Düşük Atıklı Menüler’ trendini ‘Karidesli Kuru Fasulye Piyazı’ tabağı ile sunduk. Kurulduğumuz 1937’den bu yana Akdeniz coğrafyasının en taze ve en doğru ürünleriyle, lezzeti her gün daha yukarı taşımak için mutfağa giriyoruz. İki yaşından beri bulunduğum bu mutfakta sade ama derin lezzetler yaratmak için çalışırken yeniliklere hep açık olduk. UFS’nin 2 yıldan beri imza attığı Geleceğin Menüleri Trend Raporu, sektörümüzde var olan sorunlara çok iyi cevap veren, dolu dolu bir kaynak. Farklı kültürlerden gelen 1600’den fazla şefin öngörüsü bizlere mutfakların geleceği hakkında yol gösterirken, yeni bakış açıları sunarak her tabağa ilham oluyor. Bu akşamki menüde yer verdiğim her lezzet 7 Mehmet’in felsefesiyle harmanlanmış, trendlerle ve UFS ürünleriyle bütünleşmiş renkli bir armoni” ifadelerini kullandı.
Mutfakları yarına hazırlıyor
Mutfaklardaki şefler ve işletmeciler bugün aynı anda pek çok zorlukla mücadele ediyor. Artan tedarikçi fiyatları, enerji maliyetlerinin yükselmesi, personel sıkıntısı ve küresel ekonomik durgunluk, şefler tarafından mutfaklardaki ihtiyaçlara çözüm bulmak için hayata geçen Unilever Food Solutions, ‘Bugün yanındayız, yarına hazırız’ mottosuyla gastronomi dünyasına hem destek olmaya hem de ilham vermeye devam ediyor. 300’den fazla şefin yer aldığı UnileverFood Solutions, şeflerin yarattığı lezzetler için profesyonel ve yüksek kalitede, hayatı kolaylaştıracak, sürdürülebilir malzemelerle ürünler sunarken, dünyadaki trendleri takip eden reçeteleri ve yeni yetenekler için eğitimleriyle de mutfakları yarına hazırlıyor. UnileverFood Solutions attığı her adımla, mutfağı bir stres kaynağından çıkartıp tutku kaynağına dönüştürüyor ve sevdikleri işi yapmaları için şefleri özgürleştiriyor.
ESRA ALTUNKES