Antalya'nın doğal zenginliği, turizm çeşitliliği ve tarihi unsurlarını ön plana çıkartmayı hedefleyen Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), kentin mutfak kültürünün de bilinirliğinin artması amacıyla, bu yıl 4'üncü kez yapılacak Kaleiçi Oldtown Festivali kapsamında 'Antalya Lezzetleri Festivali' düzenleyecek. ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, festivali 12-13 Ekim tarihleri arasında yapacaklarını söyledi. Bu festivali, nesilden nesile devam eden Antalya yerel tatlarını, kentte yaşayan ve gelen ziyaretçilere anlatmak, tanıtmak amacıyla yapacaklarını kaydeden Başkan Gül Ege, "Antalya lezzetlerini müşterilerinin beğenisine sunan restoranlar, 12-13 Ekim tarihlerinde bu lezzetleri Karaalioğlu Parkı'ndaki festival alanımıza taşıyacak. Kentimizin gastronomisinin ne denli köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve bu köklü geçmişte yer alan tatların temsilcilerinin, Antalya turizmine yaptıkları katkıyı vurgulamak istiyoruz” dedi. Başkan Yeliz Gül Ege, festival kapsamında en çok bilinen yerel lezzetlerin workshopuna da yer vermeyi planladıklarını açıkladı. Karaalioğlu Parkı içinde düzenlenecek festivalle, yaklaşık 20 işletmeye yer verilmesi planlanıyor.
DHA
DHA