Sera üretiminin merkezi konumundaki Antalya'nın Serik ilçesinde çiftçiler, gece sıfırın altına düşen havada ürünlerinin donmaması için serada nöbet tuttu. Akşam saatlerinden itibaren aileleriyle seralara giren üreticiler, sobaları yakarak, içerideki havanın 2-3 derecenin altına düşmemesi için yoğun çaba sarf etti. Domates, salatalık ve biber gibi ürünler yetiştiren çiftçiler, vakit geçirmek ve uyumamak için de komşu seraları ziyaret edip, diğer çiftçilerle sohbet etti, birbirlerine ikramlarda bulundu.
‘3-4 gün daha sürecek’
Serik Çiftçi Malları Koruma Başkanı Beyazıt Işık, havanın soğuduğu günlerde akşam saatlerinden başlayarak, sabaha kadar seralarda don nöbeti tuttuklarını ve bu nöbetin en az 3-4 gün daha süreceğini söyledi. Meteorolojiden aldıkları bilgilere göre nöbet tuttuklarını aktaran Işık, "3-4 gün daha havanın soğuk olacağını öğrendik. Bu süre içerisinde ürünlerimizin donmaması ve soğuktan etkilenmemesi için seralarımızda sobaları yakacağız. Salı gününden itibaren de yağmur başlayacakmış. Yağmur başlayınca don olayı ortadan kalmış olacak. Şu an seramızda domates var. Yakıt olarak odun kullanıyoruz. Sobalarımız bir seferde 150 kilo odun alıyor. Bu odun yaklaşık 2 saat gidiyor. Sabaha kadar her sobayı en az 6 kez odunla dolduruyoruz. Havanın soğumasıyla odun ve kömür fiyatlarında çok fazla olmasa da bir artış oldu. Bazı esnafın yaptığı bu zamları fırsatçılık olarak değerlendiriyoruz. Yaktığımız odun ve kömür, otomatikman seradaki ürünün maliyetini yükseltiyor" dedi.
Sabaha kadar nöbetteler
Kumluca ilçesinde de örtü altı sebze üretimi yapan çiftçiler için zorlu don nöbeti süreci başladı. Güneş batınca suni yağmurlama sistemlerini çalıştıran üreticiler, saat 21.00 sıralarında seraların içindeki odun sobalarını da yaktı. Seralarındaki sebzelerin soğuktan etkilenmemesi için gece boyunca uyumadan sobalarını kontrol eden üreticiler sabaha kadar ürünlerinin başını bekledi. Sarıkavak Mahallesi'nde sera üretimi yapan Cahit Karataş, "Derece şu anda 3'e düştü, başladık. Biberlerimizi don almaması için sabaha kadar sobaları kontrol ediyoruz. 15 soba var. Bir ötekine bir berikine koşturuyoruz. Hiç uyku yok, sabaha kadar koşturuyoruz. Dereceye bakıyoruz. Gündüz de seralardaki sobaların yanına odun çekiyoruz" dedi.
‘Şu günlerde uyku yok’
Beşikçi Mahallesi'nde sera üreticilerinden Özcan Karakuş, "Ürünlerimizi don almasın diye sabaha kadar nöbet tutuyoruz. Boşluksuz. Çünkü elektrik gider. Yağmurlamalarımız sönebilir. Sobalarımız geçer. Sobalarımız geçince yarım saat uyuduysak bitkilerimizi don alır. Derecelerimiz seranın içinde şu anda 2 civarında. 2'nin üzerinde yağmurlamamız çalışıyor. Bu şekilde sabaha kadar sobamızı yakıp, akşama kadar da ürünlerimizin toplanmasını, gübrelemesini takip ediyoruz. Tekrar odun kesiyoruz. Hazırlıyoruz. Şu günlerde uyku yok. Para kazanması gerçekten çok zor olan bir noktadayız. Dışarıdan her şey güzel gözükür. Kasaya girdiği gibi değil, kasaya girinceye kadar şu sebzelerin hali perişan. Ölmesin diye mücadele ediyoruz" diye konuştu.
‘Çöpe atmış oluruz’
Aynı mahalledeki üreticilerden Mutlu Peker, "Gece nöbetine başlamış bulunmaktayız. Yağmurlamamızı hava kararır karamaz çalıştırdık. Ama soğuk çoğalınca mecburen sobalarımızı yakmak zorunda kaldık. Şu anda derece dışarıda sıfır. Seranın içi 2,5 civarında. 8 soba var. Hiç durmadan sabaha kadar soba soba geziyoruz. Bir yandan sönmemesi için karıştırıyoruz. Kontrol etmez de dereceyi sıfırın altına düşürürsek burada kabak var, soğuklarda tepesi ister istemez etkileniyor. Tamamen erir. Eridikten sonra yolmak (sökmek) zorunda kalırız. Ürünümüzü çöpe atmış oluruz. Yazık, günah olur bize. İşte bizim gece gündüz nöbette koşturmamız çoluk çocuğumuzun rızkı için, ülkemize bir şeyler katmak için. Çünkü bizim kabağımız genelde ihracata gider" dedi.
‘Salı gününe kadar sürecek’
Kasapçayırı Mahallesi çiftçilerinden Ünal Kökce, "Seralarımızın üstünde yağmurlamalarımız var. Altında sobaları yakıyoruz. Şu anda dışarıda sıfırın altına düştü derece. Seranın içini 2,5 derecede tutmaya çalışıyoruz. Derece 2'nin altına düşerse, sebzelerimiz ölür. Biz aç kalırız" diye konuştu. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "Dün itibariyle don olayı başladı. Salı gününe kadar devam edecek. 4 gün boyunca gündüz odun hazırlayacağız. Sabaha kadar da yakacağız. Sebzelerimizin üşümemesi için ciddi bir mücadele var. Çiftçilerimiz gerçekten çok rezil bir durumda ama fiyatlar bu şekilde giderse alacağız inşallah" dedi.
‘Derceler 2’ye, 3’e düştü’
Sarıkavak Mahallesi çiftçilerinden Abdil Girgin de "Dün itibariyle başlayan don, bugün de devam ediyor. Saat 20.30 sıralarında yağmurlamaları çalıştırdık. Derceler 2'ye, 3'e düştü. Sebzelerimizin üşümemesi için sobalarımızın başına geçtik. Odunlarımızı sobalarımıza atıyoruz. Sabaha kadar da buradayız. Sabaha kadar uyumadan sobalarımızı kontrol edeceğiz. Bir saat bile geçirdiğimiz zaman sebzelerimizi don alır. Don alınca da her şeye suya düşer. Emeklerimiz boşa gider. Gelin çiftçinin halini görün" diye konuştu.
Alanya ve Finike’de yoğun mesai
Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden cumartesi ve pazar gecesi için zirai don uyarısı yapıldı. Türkiye'nin gözde tatil yeri Alanya'da, hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında 2 dereceye kadar düşmesi nedeniyle üreticiler, seralarda 'don' nöbeti tutmaya başladı. Çiftçiler, seralarda sıcaklığın düşmemesi ve ürünlerin zarar görmemesi için soba yakıp, kazanlarla su kaynatarak ve ürünlere fıskiyelerle sıcak su püskürterek veya özel birleşeni tütsüleyerek, dumanlama tekniğiyle sabaha kadar ısıyı sabit tutmaya çalıştı.
Odun sobaları kuruldu
Örtü altı muz üreticisi Murat Zeybek (44), 5,5 dönüm alana kurulu serasındaki 800 muz fidanını, sera içine yerleştirdiği 10 odun sobasıyla dona karşı korumaya çalıştı. Don nöbetlerinin 2 gece boyunca devam edeceğini belirten Zeybek, "Bugün zirai don uyarısı nedeniyle ve derecemiz eksi 2 ile eksi 3 derece olduğu için sobamızı yaktık. İlerleyen saatlerde derecemizi kontrol edip, gerekirse takviye yaparak ısıyı artıracağız. Meteoroloji yetkililerinin uyarısına göre don olayı saat 08.00'e kadar sürecek. Biz de sabaha kadar nöbet tutacağız" dedi. Serasının sıcaklığını özel karışımı tutuşturarak, tütsüleme yöntemiyle ısıyı artırmaya çalışan Mehmet Sar ise 2 gecelik don uyarısının çok önemli olduğunu belirtip, gözlerini kırpmadan 2 gece nöbet tutacaklarını söyledi. Sar, "Demirtaş Mahallesi'ndeyiz. Hava sıcaklığı eksiye düştüğünde çiftçiler arasında 'bomba' ismi verilen maddeyi yakıyoruz. Seramızın içinde bir sis sağlıyoruz. Çıkan sisle ürünlerimizin donmasını önlüyoruz. Sabaha kadar nöbete devam edeceğiz" diye konuştu.
Sıcak suyla ‘don’ önlemi
İlçenin Yeşilöz Mahallesi'nde serasına yerleştirdiği özel düzenekle fıskiyeler aracılığıyla ürünlerin üzerine 15 derece sıcaklıkta su püskürterek, donla mücadele eden Ahmet Yüksel ise sabaha kadar sıcaklığı 5 derecede tutmaya çalışacaklarını anlattı. 10 dönüm serası olduğunu kaydeden Yüksel, "Derin sondajla çıkardığımız 15 derece sıcaklığındaki suyu seraya verdiğimizde içeriyi 5 derece ısıtıyor. Dondan bu şekilde korunmaya çalışıyoruz" dedi.
Üreticileri ziyaret etti
Finike ilçesinde de örtü altı üretim yapan çiftçiler, meteorolojinin zirai don uyarısı üzerine bütün gece seralarda soba yakarak tedbir aldı. Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, özellikle Sahilkent ve Hasyurt mahallelerinde üreticinin soba yakarak tedbir aldığını, bazı üreticilerin de don kırıcı rüzgar pervaneleri kullanarak narenciye bahçelerini koruduğunu kaydetti. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Meclis üyesi İsmail Şentürk ile birlikte saat 22.30 itibarıyla seralarda sobalarını yakmaya başlayan üreticileri ziyaret etti. Üreticilere ihtiyaçları olup olmadığını soran Başkan Geyikçi, "Zirai don karşısında sabaha kadar soba yakan, nöbet tutan çiftçi hemşehrilerime kolaylık diliyorum" dedi.
Gazipaşa’da üretici serada sabahladı
Toplam 32 bin dekar alanda örtü altı sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılan, salatalık, patlıcan, biber, domates, fasulye gibi ürünler yetiştirilen Gazipaşa'da, son günlerde hava sıcaklığının düşmesiyle üreticiler zirai don nöbetine başladı. Nöbet öncesinde soba ve yakacak temini yapan üreticiler, gece boyunca hummalı bir çalışma içine girdi. Sabaha kadar seraların içinde bekleyen üreticiler, dışarıda hava sıcaklığı sıfırın altına düşerken, seranın içindeki havayı ortalama 2-4 derece arasında tutmak için yoğun çaba sarf etti. Korubaşı Mahallesi'nde hava sıcaklığını takip edip seralardaki ürünlerinin donmaması için sobaları ateşleyen Ahmet Bulut (11), "Babam işte olmasından dolayı dereceyi takip ettim. Sıcaklık 2 dereceye düşünce önceden hazır olan seramızın sobalarını ateşledim" dedi.
‘Sobalarımızı ateşliyoruz’
Sera üreticisi Cengiz Uğur da, "Seramız 2 dekar. Örtü altında patlıcan üretimi yapıyoruz. Gazipaşa'da soğuk havanın hissedilmesiyle beraber sobalarımızı gündüzden hazırlayıp, gece hava sıcaklığı düşünce sera içerisindeki ısının kaybolmaması için don nöbetindeyiz. Üretimi devam ettirmek için soğuk havalarda sobalarımızı yakıyoruz. 5-6 ay önce dikimini yaptığımız patlıcanın üretimine devam etmek zorundayız. Bir yıllık emeğimiz. Üretici arkadaşlarla birbirimize yardım ederek sobalarımızı ateşliyoruz. Birbirimizi kontrol altında tutuyoruz. Bölge bölge dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan derecenin kaç olduğunu öğreniyoruz. Ona göre de tedbirlerimizi artırıyoruz. Gazipaşa'da ilk don nöbetini tutmaya başladık bu geceden itibaren. Diğer üretici arkadaşlarımıza kolay gelsin dileklerimi söylüyorum" diye konuştu. Meteoroloji yetkilileri, zirai don uyarısını bugün de yenileyerek, saat 02.00'den itibaren sıcaklığın eksi derecelere düşeceğini ve bölgede don oluşacağını belirtti.
DHA
‘3-4 gün daha sürecek’
Serik Çiftçi Malları Koruma Başkanı Beyazıt Işık, havanın soğuduğu günlerde akşam saatlerinden başlayarak, sabaha kadar seralarda don nöbeti tuttuklarını ve bu nöbetin en az 3-4 gün daha süreceğini söyledi. Meteorolojiden aldıkları bilgilere göre nöbet tuttuklarını aktaran Işık, "3-4 gün daha havanın soğuk olacağını öğrendik. Bu süre içerisinde ürünlerimizin donmaması ve soğuktan etkilenmemesi için seralarımızda sobaları yakacağız. Salı gününden itibaren de yağmur başlayacakmış. Yağmur başlayınca don olayı ortadan kalmış olacak. Şu an seramızda domates var. Yakıt olarak odun kullanıyoruz. Sobalarımız bir seferde 150 kilo odun alıyor. Bu odun yaklaşık 2 saat gidiyor. Sabaha kadar her sobayı en az 6 kez odunla dolduruyoruz. Havanın soğumasıyla odun ve kömür fiyatlarında çok fazla olmasa da bir artış oldu. Bazı esnafın yaptığı bu zamları fırsatçılık olarak değerlendiriyoruz. Yaktığımız odun ve kömür, otomatikman seradaki ürünün maliyetini yükseltiyor" dedi.
Sabaha kadar nöbetteler
Kumluca ilçesinde de örtü altı sebze üretimi yapan çiftçiler için zorlu don nöbeti süreci başladı. Güneş batınca suni yağmurlama sistemlerini çalıştıran üreticiler, saat 21.00 sıralarında seraların içindeki odun sobalarını da yaktı. Seralarındaki sebzelerin soğuktan etkilenmemesi için gece boyunca uyumadan sobalarını kontrol eden üreticiler sabaha kadar ürünlerinin başını bekledi. Sarıkavak Mahallesi'nde sera üretimi yapan Cahit Karataş, "Derece şu anda 3'e düştü, başladık. Biberlerimizi don almaması için sabaha kadar sobaları kontrol ediyoruz. 15 soba var. Bir ötekine bir berikine koşturuyoruz. Hiç uyku yok, sabaha kadar koşturuyoruz. Dereceye bakıyoruz. Gündüz de seralardaki sobaların yanına odun çekiyoruz" dedi.
‘Şu günlerde uyku yok’
Beşikçi Mahallesi'nde sera üreticilerinden Özcan Karakuş, "Ürünlerimizi don almasın diye sabaha kadar nöbet tutuyoruz. Boşluksuz. Çünkü elektrik gider. Yağmurlamalarımız sönebilir. Sobalarımız geçer. Sobalarımız geçince yarım saat uyuduysak bitkilerimizi don alır. Derecelerimiz seranın içinde şu anda 2 civarında. 2'nin üzerinde yağmurlamamız çalışıyor. Bu şekilde sabaha kadar sobamızı yakıp, akşama kadar da ürünlerimizin toplanmasını, gübrelemesini takip ediyoruz. Tekrar odun kesiyoruz. Hazırlıyoruz. Şu günlerde uyku yok. Para kazanması gerçekten çok zor olan bir noktadayız. Dışarıdan her şey güzel gözükür. Kasaya girdiği gibi değil, kasaya girinceye kadar şu sebzelerin hali perişan. Ölmesin diye mücadele ediyoruz" diye konuştu.
‘Çöpe atmış oluruz’
Aynı mahalledeki üreticilerden Mutlu Peker, "Gece nöbetine başlamış bulunmaktayız. Yağmurlamamızı hava kararır karamaz çalıştırdık. Ama soğuk çoğalınca mecburen sobalarımızı yakmak zorunda kaldık. Şu anda derece dışarıda sıfır. Seranın içi 2,5 civarında. 8 soba var. Hiç durmadan sabaha kadar soba soba geziyoruz. Bir yandan sönmemesi için karıştırıyoruz. Kontrol etmez de dereceyi sıfırın altına düşürürsek burada kabak var, soğuklarda tepesi ister istemez etkileniyor. Tamamen erir. Eridikten sonra yolmak (sökmek) zorunda kalırız. Ürünümüzü çöpe atmış oluruz. Yazık, günah olur bize. İşte bizim gece gündüz nöbette koşturmamız çoluk çocuğumuzun rızkı için, ülkemize bir şeyler katmak için. Çünkü bizim kabağımız genelde ihracata gider" dedi.
‘Salı gününe kadar sürecek’
Kasapçayırı Mahallesi çiftçilerinden Ünal Kökce, "Seralarımızın üstünde yağmurlamalarımız var. Altında sobaları yakıyoruz. Şu anda dışarıda sıfırın altına düştü derece. Seranın içini 2,5 derecede tutmaya çalışıyoruz. Derece 2'nin altına düşerse, sebzelerimiz ölür. Biz aç kalırız" diye konuştu. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "Dün itibariyle don olayı başladı. Salı gününe kadar devam edecek. 4 gün boyunca gündüz odun hazırlayacağız. Sabaha kadar da yakacağız. Sebzelerimizin üşümemesi için ciddi bir mücadele var. Çiftçilerimiz gerçekten çok rezil bir durumda ama fiyatlar bu şekilde giderse alacağız inşallah" dedi.
‘Derceler 2’ye, 3’e düştü’
Sarıkavak Mahallesi çiftçilerinden Abdil Girgin de "Dün itibariyle başlayan don, bugün de devam ediyor. Saat 20.30 sıralarında yağmurlamaları çalıştırdık. Derceler 2'ye, 3'e düştü. Sebzelerimizin üşümemesi için sobalarımızın başına geçtik. Odunlarımızı sobalarımıza atıyoruz. Sabaha kadar da buradayız. Sabaha kadar uyumadan sobalarımızı kontrol edeceğiz. Bir saat bile geçirdiğimiz zaman sebzelerimizi don alır. Don alınca da her şeye suya düşer. Emeklerimiz boşa gider. Gelin çiftçinin halini görün" diye konuştu.
Alanya ve Finike’de yoğun mesai
Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden cumartesi ve pazar gecesi için zirai don uyarısı yapıldı. Türkiye'nin gözde tatil yeri Alanya'da, hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında 2 dereceye kadar düşmesi nedeniyle üreticiler, seralarda 'don' nöbeti tutmaya başladı. Çiftçiler, seralarda sıcaklığın düşmemesi ve ürünlerin zarar görmemesi için soba yakıp, kazanlarla su kaynatarak ve ürünlere fıskiyelerle sıcak su püskürterek veya özel birleşeni tütsüleyerek, dumanlama tekniğiyle sabaha kadar ısıyı sabit tutmaya çalıştı.
Odun sobaları kuruldu
Örtü altı muz üreticisi Murat Zeybek (44), 5,5 dönüm alana kurulu serasındaki 800 muz fidanını, sera içine yerleştirdiği 10 odun sobasıyla dona karşı korumaya çalıştı. Don nöbetlerinin 2 gece boyunca devam edeceğini belirten Zeybek, "Bugün zirai don uyarısı nedeniyle ve derecemiz eksi 2 ile eksi 3 derece olduğu için sobamızı yaktık. İlerleyen saatlerde derecemizi kontrol edip, gerekirse takviye yaparak ısıyı artıracağız. Meteoroloji yetkililerinin uyarısına göre don olayı saat 08.00'e kadar sürecek. Biz de sabaha kadar nöbet tutacağız" dedi. Serasının sıcaklığını özel karışımı tutuşturarak, tütsüleme yöntemiyle ısıyı artırmaya çalışan Mehmet Sar ise 2 gecelik don uyarısının çok önemli olduğunu belirtip, gözlerini kırpmadan 2 gece nöbet tutacaklarını söyledi. Sar, "Demirtaş Mahallesi'ndeyiz. Hava sıcaklığı eksiye düştüğünde çiftçiler arasında 'bomba' ismi verilen maddeyi yakıyoruz. Seramızın içinde bir sis sağlıyoruz. Çıkan sisle ürünlerimizin donmasını önlüyoruz. Sabaha kadar nöbete devam edeceğiz" diye konuştu.
Sıcak suyla ‘don’ önlemi
İlçenin Yeşilöz Mahallesi'nde serasına yerleştirdiği özel düzenekle fıskiyeler aracılığıyla ürünlerin üzerine 15 derece sıcaklıkta su püskürterek, donla mücadele eden Ahmet Yüksel ise sabaha kadar sıcaklığı 5 derecede tutmaya çalışacaklarını anlattı. 10 dönüm serası olduğunu kaydeden Yüksel, "Derin sondajla çıkardığımız 15 derece sıcaklığındaki suyu seraya verdiğimizde içeriyi 5 derece ısıtıyor. Dondan bu şekilde korunmaya çalışıyoruz" dedi.
Üreticileri ziyaret etti
Finike ilçesinde de örtü altı üretim yapan çiftçiler, meteorolojinin zirai don uyarısı üzerine bütün gece seralarda soba yakarak tedbir aldı. Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, özellikle Sahilkent ve Hasyurt mahallelerinde üreticinin soba yakarak tedbir aldığını, bazı üreticilerin de don kırıcı rüzgar pervaneleri kullanarak narenciye bahçelerini koruduğunu kaydetti. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Meclis üyesi İsmail Şentürk ile birlikte saat 22.30 itibarıyla seralarda sobalarını yakmaya başlayan üreticileri ziyaret etti. Üreticilere ihtiyaçları olup olmadığını soran Başkan Geyikçi, "Zirai don karşısında sabaha kadar soba yakan, nöbet tutan çiftçi hemşehrilerime kolaylık diliyorum" dedi.
Gazipaşa’da üretici serada sabahladı
Toplam 32 bin dekar alanda örtü altı sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılan, salatalık, patlıcan, biber, domates, fasulye gibi ürünler yetiştirilen Gazipaşa'da, son günlerde hava sıcaklığının düşmesiyle üreticiler zirai don nöbetine başladı. Nöbet öncesinde soba ve yakacak temini yapan üreticiler, gece boyunca hummalı bir çalışma içine girdi. Sabaha kadar seraların içinde bekleyen üreticiler, dışarıda hava sıcaklığı sıfırın altına düşerken, seranın içindeki havayı ortalama 2-4 derece arasında tutmak için yoğun çaba sarf etti. Korubaşı Mahallesi'nde hava sıcaklığını takip edip seralardaki ürünlerinin donmaması için sobaları ateşleyen Ahmet Bulut (11), "Babam işte olmasından dolayı dereceyi takip ettim. Sıcaklık 2 dereceye düşünce önceden hazır olan seramızın sobalarını ateşledim" dedi.
‘Sobalarımızı ateşliyoruz’
Sera üreticisi Cengiz Uğur da, "Seramız 2 dekar. Örtü altında patlıcan üretimi yapıyoruz. Gazipaşa'da soğuk havanın hissedilmesiyle beraber sobalarımızı gündüzden hazırlayıp, gece hava sıcaklığı düşünce sera içerisindeki ısının kaybolmaması için don nöbetindeyiz. Üretimi devam ettirmek için soğuk havalarda sobalarımızı yakıyoruz. 5-6 ay önce dikimini yaptığımız patlıcanın üretimine devam etmek zorundayız. Bir yıllık emeğimiz. Üretici arkadaşlarla birbirimize yardım ederek sobalarımızı ateşliyoruz. Birbirimizi kontrol altında tutuyoruz. Bölge bölge dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan derecenin kaç olduğunu öğreniyoruz. Ona göre de tedbirlerimizi artırıyoruz. Gazipaşa'da ilk don nöbetini tutmaya başladık bu geceden itibaren. Diğer üretici arkadaşlarımıza kolay gelsin dileklerimi söylüyorum" diye konuştu. Meteoroloji yetkilileri, zirai don uyarısını bugün de yenileyerek, saat 02.00'den itibaren sıcaklığın eksi derecelere düşeceğini ve bölgede don oluşacağını belirtti.
DHA