Yardımcı, ramazan ayından itibaren kırmızı et fiyatına yapılan zamlarla karkas etin kilogramının 18 liradan 21 liraya yükseldiğini ifade etti. Kurban Bayramı'na kadar fiyatlarda daha da artış yaşanabileceğini dile getiren Yardımcı, kırmızı ete yapılan zam oranının yüksek olduğunu savundu. Karkas ete yapılan zam sonrası işlenmiş etin de kilogramının 4 lira civarında yükseldiğini anlatan Yardımcı, fiyat atışının hayvan yetiştiriciliğindeki maliyet artışı oranlarının üzerinde olduğunu söyledi.
Böyle giderse fiyat artacak
Kurban Bayramı'na yetecek hayvan stoku bulunduğuna değinen Yardımcı, kırmızı et fiyatına son aylarda yapılan artışın kurbanlık fiyatlarını da etkileyeceğine dikkati çekti. Geçen yıl kurbanlık büyükbaş canlı hayvanın kesim ve parçalama hizmeti dahil kilosu 14 liradan satıldığını belirten Yardımcı, "Bu yıl yapılan zamların etkisiyle kurbanlık büyükbaş hayvan, kesim ve parçalama hizmetleri dahil kilogramı fiyatı geçen yıla göre yüzde 15 oranında yükselebilir. Zamlar devam ederse bu fiyat daha da artar" dedi.
Zamlara anlam veremiyor