1914’te kuruldu
Gıda sektöründe emin adımlarla ilerlediklerini belirten Yenigün Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ruhi Alpagot, 1914 yılında dedesi Mahmut Yağcılar tarafından Antalya Kaleiçinde kurulan Yenigün Gıda'nın tahin, helva ve akide şekeri imalatıyla işe başladığını söyledi. Daha sonra lokum ve reçelin de ilave edildiğini anlatan Alpagot, Yenigün Gıda'nın ilk perakende mağazasının da 1914 yılında Antalya Kalekapısı semtinde açıldığını belirtti.
Yüzde 30’u ihraç ediliyor
12 bin metrekarelik kapalı alandaki tesislerinde yıllık 6 milyon 800 bin kilogram üretim gerçekleştirdiklerini açıklayan Alpagot, 41 reçel, 100 lokum ve 15 farklı turşu çeşidinin yanı sıra pekmez ve toz içecek çeşitleriyle hizmet verildiğini sözlerine ekledi. Şirketin dördüncü nesli olan Necmi Alpagot da 100 yıllık şirketin ürünlerinin yüzde 30'unu Almanya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere dünyanın 27 ülkesine ihraç ettiklerini açıkladı. Şirkette 21'inci yılını dolduran çalışanlardan Cemaleddin Çuha ve Ferhan Bukut'a da plaketleri verildi.