Besin zehirlenmesinin, herhangi bir besinin tüketilmesi sonucunda meydana gelen bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı semptomlarıyla seyreden mikroorganizma veya mikroorganizma toksininin besinlere bulaşması ve bu besinlerin tüketilmesi sonucunda geliştiğini belirten Dr. Akdeniz, “Bakteriler, parazitler, virüsler, bununla birlikte tarım ürünlerinin üretiminde kullanılan ilaçlar ve kimyasallar besin zehirlenmesinde rol oynayan etmenlerdir” dedi.
Güncel
27 Ağustos 2014 - 15:58
Güncelleme: 27 Ağustos 2014 - 15:59
Yaz aylarında besin zehirlenmesine dikkat!
Besinlerin birçok enfeksiyon hastalığının gelişmesinde ve bulaşmasında rol oynadığını belirten Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Serik Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Gülsüm Akdeniz, besin zehirlenmelerinin özellikle yaz aylarında yükselen hava sıcaklıklarıyla arttığını ve halk sağlığını önemli ölçüde etkileyen bir durum haline geldiğini bildirdi.
Güncel
27 Ağustos 2014 - 15:58
Güncelleme: 27 Ağustos 2014 - 15:59